AUTH/EPP kód igénylése .eu domain végzőségű domain névhez

AUTH/EPP kód igénylése .eu domain végzőségű domain névhez

Itt vagy:
< Vissza

Bizonyos nemzetközi domain nevek átregisztrációjához szükséges egy úgynevezett authorizációs kód megadása. Ha .eu végződésű domain nevünket szeretnénénk másik szolgáltatóhoz átregisztrálni, akkor ezt a kódot, az alábbiak szerint tudjuk megigényelni az EURid (a hivatalos .eu domain nevet kezelő szerv) felületéről.

1. Lépjünk be az EURid felületére: Az én .eu domainem | EURid 
A belépéshez adjuk meg a .eu végű domain nevünket (1.), majd alá azt az e-mail címet (2.), amelyiket a domain regsiztrációjánál is megadtunk. Ezután a Kérjen hozzáférési kódot (3.) gombra kattintsunk.

A hozzáférési kódot e-mailben kapjuk meg, a korábban megadott címünkre, melyet majd az EURid felületén meg kell adnunk, így ne zárjuk be ezt az oldalt.

 

2. Lépjünk be a postafiókunkba. Az alábbi e-mailt kell, hogy megkapjuk. Ebből a levélből a Your access code is: felirat utáni kódot kell beírnunk az EURid felületén.

 

3. Adjuk meg az e-mailben szereplő kódot a felületen (1.), majd kattintdunk a Belépés gombra (2.).

 

4. A belépés után láthatunk a domain nevünkre vonatkozó adatokat. Itt kattintsunk az Átvitel engedélyezési kód újra generálása gombra.

 

5. Itt láthatjuk az authorizációs kódunkat, kattintsunk is rá a vágólapra másoláshoz. Ezt a kódot kell megadnunk annál a szolgáltatónál, ahova a domain nevünket szeretnénk átregisztrálni.