Email továbbítás

Email továbbítás

Itt vagy:
< Vissza

Az e-mail továbbítási lehetőség a főoldalon az Email fül alatti Továbbítók ikonra kattintva érhető el.

Az email továbbítók lehetőséget adnak a bejövő levelek szervezésére, mielőtt azok bekerülnének a megfelelő postafiókba. Be lehet állítani email továbbítót adott email címről egy másik email címre, ami akár a rendszeren kívül is lehet. Így nem kell figyelnünk mindkét fiókot.

Attól, hogy továbbítjuk az üzeneteinket fiókról fiókra, azok még az alap fiókon is meg fognak jelenni, így foglalva a tárhelyet!

Ha nem akarjuk, hogy a tárhelyünkön másolat maradjon a levelekből, amiket továbbítottunk, akkor töröljük le a továbbított fiókot.

Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy az E-mail fiókok menüpontban, majd az E-mail továbbítók menüpontban adjuk meg a továbbítást. Így anélkül kerülnek továbbításra az egyes levelek, hogy foglalnák a tárhelyünket.

A továbbító email címe megegyezhet egy már létező email címmel is. Ha az email cím is létezik, úgy a továbbító feldolgozása után a levél egy példánya az eredetileg kijelölt azonos postafiókba is bekerül.

A létrehozásnál minden esetben meg kell adni:

  • Cím sor: ide írd azt az e-mail címet amiről továbbítani szeretnél. (csak a @domain név előtti rész kell ide)
  • Cél: ez lesz az az e-mail cím ahová a továbbított levelek kerülnek majd. Itt megadható az Elvetés és hibajelzés küldése opció is. A Speciális beállítások-ra kattintva előjön az Átirányítás programba és az Elvetés (nem ajánlott) opció, amivel válasz nélkül törli a leveleket a beállított e-mail címeken a program.

A továbbítók a postafiókunkhoz hasonló módon listázódnak és törölhetőek.

 

E-mail domain továbbítók

Személyes levelezőcímekről történő továbbításon kívül egy domain-ről egy másikra is lehetséges az e-mailek továbbítása.

A már elkészült tartomány továbbítások kezelése a fentebb leírtakhoz hasonlóan működik.