Google reCAPTCHA beállítása WordPress rendszerbe

Google reCAPTCHA beállítása WordPress rendszerbe

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi leírás segítséget nyújt abban, hogy hogyan tudjuk WordPress weboldalunkra beállítani a Google reCAPTCHA szolgáltatást. Ez a szolgáltatás megvédi weboldalunkat a hamis regisztrációktól, feliratkozásoktól, hozzászólásoktól.

A beállítást csak akkor lehet elvégezni, ha rendelkezünk Google fiókkal!

1. Be kell lépnünk a Google reCAPTCHA admin felületére, melyet IDE KATTINTVA érünk el.

2. Ha ez megtörtént, és beléptünk a Google fiókunkkal, az alábbi felületen létre kell hoznunk egy reCAPTCHA integrációt.

  1. Label – Írjuk be a domain nevünket. Beírhatunk más nevet is, csak a beazonosítás miatt érdemesebb a domain nevünket írni ebbe a részbe.
  2. reCAPTCHA type – Válasszuk ki a reCAPTCHA v3 lehetőséget.
  3. Domains – A„+” (plusz) jel után írjuk be a saját domain nevünket.
  4. Accept the reCAPTCHA Terms of Service – Fogadjuk el a felhasználási feltételeket.
  5. Send alert to owners – Ha szeretnénk értesítéseket kapni a Google fiókunkba a reCAPTCHA riasztásokról, akkor pipáljuk be ezt az opciót. (Itt a leírásban ezt most nem jelöltük be.)

Ha minden megfelelő, kattintsunk a SUBMIT (6.) gombra.

 

3. Az itt megjelent felületen láthatjuk a két kódot, ami az integrációhoz szükséges. Ne zárjuk be ezt az ablakot, mert szükségünk lesz ezekre a kódokra!

 

4. Most lépjünk be a WordPress admin felületére. Ebben az ITT található útmutató tud segítséget nyújtani.

5. Ahhoz, hogy a reCAPTCHA integrációt eltudjuk végezni, szükségünk van hozzá egy bővítményre. A leírásban az Invisible reCaptcha for WordPress bővítményt fogjuk használni. Vigyük az kurzort a bal oldalt található Bővítmények (1.) menüpontra, majd válasszuk ki az Új hozzáadása (2.) lehetőséget.

 

6. Írjuk be a jobb oldalon található Kulcsszó (1.) mezőbe, hogy Invisible reCaptcha for WordPress majd nyomjunk egy enter gombot, ekkor a bővítmény telepítő leszűri a keresett bővítményt. Ha megtaláltuk az Invisible reCaptcha for WordPress nevű bővítmény, akkor kattintsunk a Telepítés most (2.) gombra.

 

7. Ha megtörtént a telepítés, kattintsunk a Bekapcsolás gombra.

 

8. Ha bekapcsoltuk a bővítményt, vigyük az kurzort a bal oldalt található Beállítások (1.) menüpontra, majd válasszuk ki az Invisible reCaptcha (2.) lehetőséget.

 

9. Itt található felületen láthatjuk a Invisible reCaptcha beállításait. Most lépjünk vissza a Google reCaptcha admin felületére.

 

10. Az alábbi két kódot (1.) kell kimásolnunk, majd beillesztenünk az Invisible reCaptcha bővítménybe. Kattintsunk a COPY SITE KEY (2.) gombra, majd illesszük be a bővítmény Your Site Key (4.) mezőjébe, majd kattintsunk a COPY SECRET KEY (3.) gombra és illesszük be a kódot a bővítmény Your Secret Key (5.) mezőjébe. Ha megvagyunk a kódok beillesztésével, kattintsunk a Módosítások mentése (6.) gombra. Így megtörtént a Google reCaptcha beintegrálása.

 

11.  Most kattintsuk a bővítmény bal oldali menüjében a WordPress opcióra.

 

12. Válasszuk ki az összes lehetőséget (1.), majd kattintsunk a Módosítások mentése (2.) gombra.

 

13. Ezt végezzük el a listában szereplő lehetőségeknél.

 

Ha jól végeztük el a folyamatot, akkor a megfelelő felületeken a Google reCaptcha működésbe lép.