Honlapépítő szolgáltatás (SitePad)

Honlapépítő szolgáltatás (SitePad)

Itt vagy:
< Vissza

A Honlapépítő szolgáltatás (SitePad) segítségével, előre gyártott sablonok alapján, pár kattintással tudunk weboldalt készíteni. A sablonok fajtáiról a https://sitepad.com/themes oldalon találhatunk bővebb információkat.

 

Oldal létrehozása az alkalmazás segítségével

1. Lépjünk be a cPanel felületre az ITT található leírás segítségével.

2. A cPanel felületen kattintsunk a Sybell Honlapalkotó menüpontra.

 

3. A következő felületen kattintsunk az Add New Site lehetőségre.

 

4. Most válasszuk ki, hogy a weboldalunkhoz melyik sablont szeretnénk használni. A sablon kiválasztását a sarkában lévő zöld Select gomb megnyomásával tudjuk megtenni.

 

5. A következő felületen meg kell adnunk a weboldalunk alapadatait, valamint a kapcsolattartói információkat is.

Az első legördülő menü segítségével válasszuk ki az oldal telepítési protokollját, javasolt a „https://” beállítás használata.

 

A második legördülő menü segítségével adjuk meg azt a domain nevet, amire telepíteni szeretnénk az oldalunkat.

 

Adjuk meg annak a mappának a nevét, amibe telepíteni szeretnénk az oldalt. Figyelem! Ezt csak abban az esetben kell megadnunk, ha egy, a domain név gyökérmappája alatt elhelyezkedő almappáról van szó (például: „sybellsitepad.hu/weboldal”). Amennyiben oldalunkat közvetlenül a domain név gyökérmappájába szeretnénk telepíteni („sybellsitepad.hu”), úgy abban az esetben ezt a mezőt hagyjuk üresen!

 

Ezután adjuk meg az adminisztrátori e-mail címet (1), az oldal címét (2), majd az oldal leírását (3).

 

A legördülő menü segítségével válasszuk ki az oldal telepítési nyelvét.

 

Ezt követően adjuk meg azokat a kapcsolati adatokat, melyek szerepelni fognak az oldalunk „kapcsolat lapján”. Az e-mail címet (1), a telefonszámot (2), a postacímet (3), és ha van, akkor a Facebook (4) és a Twitter (5) elérhetőséget is.

 

Majd kattintsunk a Proceed with Install gombra.

 

Válasszuk ki, hogy szeretnénk-e használni a témához biztosított „demo” képeket az oldalunkon, Igen (Yes) válasz esetén a rendszer letölti azokat a megfelelő forrásból, míg nem (No) válasz esetén „helykitöltő” képek kerülnek alkalmazásra, melyeket bármikor könnyedén lecserélhetünk.

 

Láthatjuk, hogy az oldalunk telepítése sikeresen elkészült, kattintsunk a Return to Sites gombra, ami a Sybell Honlapalkotó menüjébe irányít vissza.

 

Ha ezt követően beírjuk a domain nevünket a böngészőbe, amire elvégeztük a telepítést, akkor már láthatjuk is a feltelepített weboldalt.

 

 

A létrehozott oldal kezelése

1. Lépjünk be a cPanel felületre az ITT található leírás segítségével.

2. A cPanel felületen kattintsunk a Sybell Honlapalkotó menüpontra.

 

3. Itt láthatjuk a jelenlegi oldalainkat/telepítéseinket.

 

4. Az egérmutatót az oldalunk fölé húzva megjelenik egy menüsor, mely segítségével különböző műveleteket végezhetünk el az oldalunkkal kapcsolatban. Lehetőségünk van megtekinteni az oldalt (1.), bejelentkezhetünk az oldal adminisztrációs felületére, amit lentebb lévő emberke ikon segítségével is megtehetünk (2.), szerkeszthetjük az oldal alapadatait (3.), klónozhatjuk az oldalt (4.), készíthetünk biztonsági másolatot az oldalról (5.), valamint törölhetjük is az oldalunkat (6.).

 

 

Az oldal adminisztrációs felületére történő bejelentkezés

1. Lépjünk be a cPanel felületre az ITT található leírás segítségével.

2. A cPanel felületen kattintsunk a Sybell Honlapalkotó menüpontra.

 

3. Itt láthatjuk a jelenlegi oldalainkat/telepítéseinket. Itt kattintsunk a kék színű emberke ikonra és a rendszer automatikusan beléptet minket az adminisztrációs felületre.

 

Itt fogjuk tudni szerkeszteni a weboldalunkat.