Hozzáadott domainek (Kiegészítő tartományok) létrehozása

Itt vagy:
< Vissza

Ha több domaint szeretnénk üzemeltetni a tárhelyünkről, akkor vegyük fel őket hozzáadott domainként! A beállításkor meg tudjuk adni, hogy a tárhelyen melyik mappából működjön a hozzáadott domain.

A fő domainünket nem szükséges felvenni hozzáadott domainként, hiszen az már be van állítva a public_html mappához.

 

Létrehozás

Ehhez először be kell lépnünk a Kiegészítő tartományok felületre, amit a főoldalon a tartományok fül alatt találunk meg.

Egy domain hozzáadásához be kell gépelnünk a domain nevét az üres mezőbe az Új tartománynév alatt. Ezután az Altartomány és a Dokumentumgyökér mezőket automatikusan ki fogja tölteni a rendszer.

Az Altartomány az az aldomain lesz, amelyet létrehoz hozzáadáskor a program. A Dokumentumgyökér pedig az a könyvtár lesz, amelyet létrehoz a rendszer, és amellyel összeköti a domainünket.

Ha az “Ezzel a kiegészítő tartománnyal társított FTP-fiók létrehozása” opciót bejelöljük a domain felvételekor, akkor létrejön egy plusz FTP belépés is a hozzáadott domainünkhöz megadott könyvárhoz.

A hozzáadás után a Hozzáadott domainek oldal alján láthatod a létrehozott hozzáadott domain tulajdonságait. Az itt megadott könyvtárat pedig létrehozza a rendszer automatikusan.

 

 

Jó tudni!

A hozzáadott domain felvételével nem rendelted meg a domaint. Ezzel csak a cPanelen állítottad be a domain nevet. Ha még nincs regisztrálva a hozzáadott domained, rendeld meg itt!

 

Törlés

A hozzáadott domain törléséhez válaszd az eltávolítás-t. Ez nem fog fájlokat vagy könyvtárakat eltávolítani a weboldaladról.

Ha létrehozáskor bepipáltuk, hogy társított FTP-fiók létrehozása, akkor törléskor megkérdezi, hogy azt is törölni szeretnénk-e.