JetBackup 5

JetBackup 5

< Vissza

Az alábbi leírás a JetBackup 5 rendszerét mutatja be.

A JetBackup biztonsági mentések készítésére, mentések visszaállítására szolgál. A rendszer automatikusan készít biztonsági mentéseket a tárhely teljes tartalmáról minden nap a hajnali órákban. Ezeket a mentéseket a rendszer egy hónapig őrzi meg. Az egy hónapnál régebbi automatikus mentéseket már nem lehet visszaállítani!

1. A JetBackup 5 eléréséhez be kell lépnünk a cPanel felületünkre, ebben az ITT található leírás tud segítséget nyújtani.

 2. Keressük meg  és kattintsunk a JetBackup 5 menüpontra.

3. Itt láthatjuk a JetBackup nyitó felületét, a Vezérlőpultot.

Az alábbi lehetőségek közül választhatunk:

Statisztikai adatok:

1. Új riasztások – Új értesítések, melyre kattintva az Riasztások menüpontot érhetjük el.

2. Összes mentés – Az összes biztonsági másolatainak száma.

3. Teljes fiókhasználat – A fiók teljes lemezhasználata.

Visszaállítás & letöltés: (ezeket a területeket tudjuk visszaállítani)

  • Teljes tárhely – A tárhely teljes tartalmának visszaállítás
  • Fájlok/könyvtárak – A teljes gyökér könyvtár vagy választott fájlok visszaállítása
  • Cron feladatok – Cron feladatok visszaállítása
  • Adatbázisok – Adatbázisok visszaállítása
  • Adatbázis felhasználók – Adatbázis felhasználók visszaállítása
  • DNS zónák – DNS rekordok visszaállítása
  • Tanúsítványok – Tanúsítvány visszaállítása
  • E-mail fiókok – Email postafiók, levelezés visszaállítása
  • FTP fiókok – FTP felhasználók visszaállítása

Megtekintés és kezelés:

4. Fiók kezelése– Fiók szerkesztése

5. Letöltések – A letöltések megtekintése, melyre kattintva a Letöltések menüpontot érjük el.

6. Várólista – Itt tekinthetjük meg a folyamatban lévő visszaállításokat, ide kattintva a Várólista menüpontot érjük el.

 

 

Visszaállítás & letöltés

Ezzel a lehetőséggel visszaállíthatjuk a tárhelyünk teljes tartalmát. Nem minden esetben célszerű használni ezt az opciót, mivel e-mail postafiókoktől kezdve DNS beállításokig mindent visszaállítunk, így elveszhetnek olyan adatok is, melyek fontosak lennének számunkra. Természetesen, ha mégis beleesünk ebbe a hibába, egy előző napi visszaállítással helyre tudjuk azt hozni.

1. Válasszuk ki a Teljes tárhely lehetőséget.

2. Válasszuk ki a mentés dátumát (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel visszaállíthatjuk a tárhely gyökér könyvtárának tartalmát, vagy adott esetben az általunk kiválasztott fájlokat.

1. Válasszuk ki a Fájlok/könyvtárak lehetőséget.

2. Válasszuk ki a mentés dátumát (1.), hogy narancssárga hátterű legyen. Így a tárhelyen található összes fájl visszaállítása fog megtörténni. Ha csak bizonyos fájlokat vagy könyvtárakat szeretnénk visszaállítani, akkor kattintsunk a Fájlok kijelölésének módosítása (2.) gombra.

3. Az itt felugró ablakon a könyvtárakat vagy fájlokat a nevük mellett található jelölő négyzet kijelölésével (1.) tudjuk kiválasztani. Egy adott könyvtárba úgy tudunk belépni, ha rákattintunk annak nevére (2.). Visszalépni a Jelenlegi útvonal (3.) szöveg melletti jelenlegi útvonalat jelző szövegnél, a két „/” jel közötti könyvtárra kattintással lehetséges (példa: public_html mappába belépünk, a gyökér könyvtárba való visszatéréshez a fenti backup-root-ra kell kattintani).

Ezt követően a Fájlok kiválasztása (4.) gombra kattintva tudjuk véglegesen kiválasztani a fájljainkat, könyvtárainkat.

4. A visszaállításhoz kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ez az opció a Cron feladatok egy korábbi verzióra való visszaállítását végzi el. A Cron feladatokról IDE KATTINTVA tudsz bővebb információt szerezni.

1. Válasszuk ki a Cron feladatok lehetőséget.

2. Válasszuk ki a mentés dátumát (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel a tárhelyen található adatbázisok visszaállítását tudjuk elvégezni.

1. Válasszuk ki az Adatbázisok lehetőséget.

2. Válasszuk ki a kívánt adatbázist (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása (2.) gombra.

3. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt az időpontot, amikorra vissza szeretnénk állítani az adatbázis állapotát.

4. Válasszuk ki ismét az adatbázisunkat (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel a tárhelyen található adatbázisokhoz tartozó adatbázis felhasználók visszaállítását tudjuk elvégezni.

1. Válasszuk ki az Adatbázis felhasználók lehetőséget.

2. Válasszuk ki a kívánt adatbázis felhasználót (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása(2.) gombra.

3. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt az időpontot, amikorra vissza szeretnénk állítani az adatbázis felhasználó állapotát.

4. Válasszuk ki ismét az adatbázis felhasználónkat (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel a domain nevünkhöz tartozó DNS rekordok visszaállítását tudjuk elvégezni.

1. Válasszuk ki a DNS zónák lehetőséget.

2. Válasszuk ki azt a domain nevet, amelyiknek szeretnénk visszaállítani a DNS rekordjait (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása (2.) gombra.

3. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt a dátumot, amikorra vissza szeretnénk állítani a DNS rekordok állapotát.

4. Ezt követően kattintsunk rá a kiválasztott domain nevünkre, hogy narancssárga háttere legyen (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel a domain nevünk tanúsítványának állapotát tudjuk korábbi visszaállítani.

1. Válasszuk ki a Tanúsítványok lehetőséget.

2. Válasszuk ki azt a domain nevet, amelyiknek szeretnénk visszaállítani a tanúsítványának állapotát (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása (2.) gombra.

3. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt a dátumot, amikorra vissza szeretnénk állítani a tanúsítvány állapotát.

4. Ezt követően kattintsunk rá a kiválasztott domain nevünkre (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel a tárhelyen található e-mail postafiókok visszaállítását tudjuk elvégezni.

1. Válasszuk ki az E-mail fiókok lehetőséget.

2. Válasszuk ki azt az e-mail postafiókot, amelyiknek szeretnénk visszaállítani (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása (2.) gombra.

3. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt a dátumot, amikorra vissza szeretnénk állítani az e-mail postafiókot.

4. Ezt követően kattintsunk rá a kiválasztott e-mail postafiókunkra (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

Ezzel a lehetőséggel a tárhely eléréséhez használható FTP felhasználók visszaállítását tudjuk elvégezni.

1. Válasszuk ki az FTP fiókok lehetőséget.

2. Válasszuk ki azt az FTP felhasználót, amelyiket szeretnénk visszaállítani (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása (2.) gombra.

3. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt a dátumot, amikorra vissza szeretnénk állítani az FTP felhasználót.

4. Ezt követően ismét kattintsunk rá a kiválasztott FTP felhasználónkra (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás vagy a Letöltés (2.) gombra, attól függ, melyik lehetőséget szeretnénk.

A folytatáshoz görgess tovább. 

 

Az összesítő felületen láthatjuk, hogy milyen területeket állítunk vissza (1.). Az Egyesítse a biztonsági mentési adatokat az élő fiókadatokkal kipipálásával a rendszer összefésüli a jelenleg a tárhelyen lévő adatok a visszaállítási adatokkal. Ne pipáljuk ki ezt a lehetőséget!
Figyelem! Legyünk körültekintőek, ha mégis szeretnénk bejelölni ezt az opciót, mert problémákat okozhat a tárhelyen!

Visszaállítás (2.) gombbal elindítjuk a folyamatot. (Letöltés esetén a Letöltés gombbal)

Ezt követően el is indult a visszaállítás. A rendszer átirányít minket a Várólista oldalra, ahol követhetjük a folyamatot. Fontos, hogy amíg a Feldolgozás… feliratot látjuk, addig a folyamat még nem fejeződött be!

Befejezve felirat megjelenése jelzi, hogy a visszaállítás (vagy a letöltési fájl/fájlok előkészítése) sikeresen megtörtént.

Ha a mentésünk letöltését választottuk, akkor a Letöltések (1.) menüponton keresztül tudjuk letölteni a mentést a Letöltés (2.) gombra kattintva.