MailerLite Domain ellenőrzés beállítása

MailerLite Domain ellenőrzés beállítása

Itt vagy:
< Vissza

1. Lépjünk be a MailerLite felületére és kattints az Account settings menüpontra.

MailerLite domain - Account Settings

 

2. A beállítások között válasszuk ki a Domains (1.) menüpontot. Itt tudjuk kezelni a domain neveinket, valamint az ellenőrzést is itt tudjuk elvégezni. Ehhez kattintsunk a kívánt domain nevünk mellett lévő Authenticate (2.) lehetőségre.
MailerLite domain - Domains

 

3. A MailerLite egy felugró ablakban jeleníti meg, hogy milyen DNS beállításokat kell elvégeznünk az ellenőrzés sikerességéhez. Ne csukjuk be ezt az ablakot, mert szükségünk lesz rá a beállításokhoz.

MailerLite domain - Authentication

Válassz az alábbi lehetőségek közül a folytatáshoz:

Ha rendelkezünk már tárhelyszolgáltatással akkor az alábbi pontok alapján kell a megadott beállításokat elvégeznünk.

4. Lépjünk be a cPanel felületére, erről bővebb információt IDE KATTINTVA találuk! A belépést követően kattintsunk a Zone Editor ikonra.

Zone editor

 

5. Itt válasszuk ki a domain nevünket, amit hozzá akarunk kapcsolni a MailerLite-hoz és kattintsunk a mellette lévő Kezelés gombra.

Ha a listában nem látjuk a domain nevünket, akkor azt hozzá kell adnunk a tárhelyünkhöz, erről bővebb útmutatást IDE KATTINTVA találsz.

MailerLite domain - cPanel zone editor domain

 

6. Ezen a felületen kell beállítanunk a korábban látott MalierLite DNS rekordokat. A DKIM rekordot állítjuk be elsőként, ehhez kattintsunk a Rekord hozzáadása gombra.

MailerLite domain - rekord hozzáadás

 

7. Az új rekordhoz adjuk meg a Név mezőbe (1.) a korábban megadott MailerLite DNS rekordok közül a DKIM rekord nevét (Name), a rekord típusának válasszuk ki a CNAME-et (2.), a Rekord mezőbe (3.) pedig a DKIM rekordot (Value) másoljuk be.
Ha megfelelően megadtuk az adatokat, kattintsunk a Save record (4.) gombra.

MailerLite domain - DKIM rekord hozzáadás

 

8. A következő rekord beállításához meg kell keresnünk a domain nevünk SPF rekordját (1.), a „v=spf1” kezdetű rekordot kell megtalálnunk, ha sikerült, akkor a mellette található Szerkesztés gombra (2.) kattintsunk.

MailerLite domain - SPF rekord hozzáadás

 

9. A Rekord mezőben (1.) szereplő adatokat töröljük ki és a helyére másoljuk be a a korábban megadott MailerLite DNS rekordok közül az SPF/SenderID rekordértékét (Value). 

Ha megfelelően megadtuk az adatokat, kattintsunk a Save record (2.) gombra.

MailerLite domain - SPF rekord hozzáadás

Ha csak domain szolgáltatással rendelkezünk, akkor az alábbi pontok alapján kell a megadott beállításokat elvégeznünk.

4. Lépjünk be a Sybell Ügyfélkapu felületére, ebben az ITT TALÁLHATÓ útmutató tud segíteni.

5. Itt lépjünk be a DNS Menedzserbe, amit a Domainek menüpont alatt találunk.

MailerLite domain - Sybell Ügyfélkapu

6. Itt válasszuk ki a domain nevünket, amit hozzá akarunk kapcsolni a MailerLite-hoz és kattintsunk a mellette lévő szerkesztő ikonra.

MailerLite domain - DNS menedzser

7. Ezen a felületen kell beállítanunk a korábban látott MalierLite DNS rekordokat. A DKIM rekordot állítjuk be elsőként, ehhez kattintsunk a Rekord hozzáadása gombra.

MailerLite domain - rekord hozzáadás

8. Az új rekordhoz a Típusnál válasszuk ki a CNAME-et (1.), adjuk meg a Név mezőbe (2.) a korábban megadott MailerLite DNS rekordok közül a DKIM/DomainKeys rekord nevének (Name) első tagját (a domain nevünk nélkül –> litesrv._domainkey), a Cname mezőbe (3.) pedig a DKIM rekordot (Value) másoljuk be.
Ha megfelelően megadtuk az adatokat, kattintsunk a Hozzáadás (4.) gombra.

MailerLite domain - DKIM rekord hozzáadás

9. A következő rekord beállításához meg kell keresnünk a domain nevünk SPF rekordját (1.), a „v=spf1” kezdetű rekordot kell megtalálnunk, ha sikerült, akkor a mellette található szerkesztés ikonra (2.) kell kattintanunk.

MailerLite domain - SPF beállítása

 

10. Az Érték mezőben (1.) szereplő adatokat töröljük ki és a helyére másoljuk be a korábban megadott MailerLite DNS rekordok közül az SPF/SenderID rekordértékét (Value). 

Ha megfelelően megadtuk az adatokat, kattintsunk a Save record (2.) gombra.

MailerLite domain - SFP rekord beállítása

Ha beállítottuk a kért DNS rekordokat, lépjünk vissza a MailerLite felületére, majd a korábban megjelent felugró ablakon nyomjuk meg a Check DNS Records gombot.

MailerLite domain - rekord ellenőrzés

 

Ha a rekordokat megfelelően beállítottuk, akkor az alábbi képen látható Authenticated feliratot kell lássuk a domain nevünknél.

MailerLite domain - sikeres ellenőrzés

4. Lépjünk be a postafiókunkba, majd igazoljuk vissza a MailerLite által küldött üzenetet.

 

5. Ha ezzel készen vagyunk, visszaigazolás oszlopban egy zöld pipát fogunk látni, ekkor kattintsunk a következő oszlopban lévő Authenticate gombra.

 

6. A felugró ablakban a rendszer megadja a Domain azonosításhoz szükséges rekordokat. Az itt található adatokat kell nekünk a Domainünk DNS rekordjaiban beállítani.

7.  Lépjünk be a cPanel felületre, ha ehhez segítségre van szükséged ITT találsz részletes leírást.

8. Kattints a cPanel felületen a Zone Editor menüre.

 

9. Kattintsunk a beállítani kívánt Domain sor végén található kezelés gombra.

 

10. Kattintsunk a Rekord hozzáadása gombra.

 

11. Másoljuk be a 6-os pontban lévő adatokat az alábbiak szerint. Rekord típusnak válasszuk ki a TXT-t (1.), a név mezőbe (2.) írjuk be a MailerLite által megadott Name sorban található értéket, a Value sorban található érték pedig a Rekord mezőbe (3.). Majd ha készen vagyunk kattintsunk a Rekord hozzáadása (4.) gombra.

 

12. Keressük meg a Zone Editorba, a már beállított SPF rekordunkat és kattintsunk a Szerkesztés gombra. 

 

13. Másoljuk ki a 6-os pontban található SPF részből a Value értéket a Rekord (1.) oszlopba, úgy hogy előtt töröljük ki az ott megadott értéket. Kattintsunk a Save record (2.) gombra a mentéshez.

 

15. Kattintsunk a MailerLite felületen a Check DNS records gombra.

16. Ha minden rendben volt, az alábbiakat fogjuk látni. Kattints a Close gombra.

 

17. Ekkor láthatjuk, hogy megjelent az Authentication oszlopban is a zöld pipánk, készen is vagyunk!