Névszerverek kezelése

Névszerverek kezelése

Itt vagy:
< Vissza

Mi az a névszerver?

A domain és a weboldal működéséhez elengedhetetlen, hogy legyen legalább egy – de zavartalan működés érdekében inkább kettő – névszerver, ami kiszolgálja a domaint.

 

Mit csinál egy névszerver?

A legtöbb átlagos felhasználó úgy tájékozódik az interneten, hogy megjegyzi a kedvenc oldalai domain nevét, és ezt írja be a böngészőbe. A számítógépek viszont IP cím alapján keresik meg, hogy honnan és milyen adatot kell megjeleníteni. A névszerver alapvetően a „tolmács”, aki ismeri, hogy melyik IP címhez milyen domain nevet kell társítani, és az emberek számára könnyen megjegyezhető nevet (pl. sybell.hu), le tudja fordítani a gépek által értelmezhető adatra (IP cím).

 

Mik a Sybell névszerverek?

A névszervereink az alábbiak:

ns1.sybell.hu

ns2.sybell.hu

Ha egy másik szolgáltatónál lévő domain nevedet szeretnéd teljes mértékben átirányítani hozzánk, hogy tőlünk működjön, akkor ezeket a névszervereket kell megadnod.

 

Névszerverek módosítása

Amennyiben módosítani szeretnénk nálunk a domainhez tartozó névszervereket, úgy ezt az Ügyfélkapu felületen keresztül tudjuk megtenni.

 

1. Lépjünk be az Ügyfélkapu felületére, ehhez ITT találunk részletes útmutatót.

2. A felületen kattintsunk a Domainek szekcióra.

 

3. Kattintsunk a módosítani kívánt domain mögötti csavarkulcs ikon mellett található kis nyílra (1.), majd a legördülő menüből válasszuk ki a Névszerverek kezelése opciót (2.).

 

Jó tudni!

A névszerver módosítására csak akkor van lehetőség, ha a kívánt névszervert beírva nem ad vissza hibát a rendszer. Amíg hiba áll fenn, addig nem engedélyezett a névszerver átállítása. Névszerver módosítására csak feltételesen bejegyzett, illetve bejegyzett domain esetében van lehetőség.

 

4. A következő oldalon válasszuk ki a Használd az egyéni névszervereket opciót (1.), adjuk meg a kívánt névszervereket (2.), majd kattintsunk a Névszerverek változtatása gombra (3.).

 

FONTOS! Vegyük figyelembe, hogy a változások érvénybe lépése akár 24 órát is igénybe vehet!