WordPress oldal költöztetése tárhelyek között

WordPress oldal költöztetése tárhelyek között

Itt vagy:
< Vissza

Jó tudni!

Fontos leszögeznünk, hogy tárhelyhez kapcsolód fő tartományt nem lehet áthelyezni egyik tárhelyről a másikra csak kiegészítő tartományt (kiegészítő domain-t)!

 

Folyamat első része, hogy a WordPress oldalunkat és teljes tartalmát letöltjük számítógépünkre.

1. Lépjünk be a WordPress adminisztrációs felületére kattintsunk a Bővítmények->Új hozzáadása menüre.

 

2. Jobb felső sarokban található Kulcsszó mezőbe írjuk be „All in One WP Migration” szót, majd az alatta található bővítményt listából telepítsük az „All-in-One WP Migration” bővítményt, kattintsunk a „Telepítés most” gombra.

 

3. A telepítést követően kapcsoljuk be a bővítményt a „Bekapcsolás” gombbal.

 

4. Bekapcsolás után válasszuk ki a „All-in-One WP Migration->Export” menüt.

 

5. Válasszuk ki a File menüpontot a listából.

 

6. Ezt követően a bővítmény összecsomagolja az oldalunkat, ha ez megtörtént kattintsunk a Download gombra, ekkor a bővítmény kimenti a számítógépünkre, egy csomagolt fájlba az oldalunkat. Várjuk meg, még a letöltődik a számítógépre a fájl és jegyezzük meg hova mentettük, mert szükségünk lesz rá a visszatöltéskor.

Ezennel készen vagyunk a „régi” tárhelyről a honlapot lementettük a számítógépünkre.

 

7. A honlap lementését követően töröljük ki a Tartományok közül a domain nevet a cPanel felületen. Kattintsunk a Tartományok menüpontra.

 

8. Kattintsunk a domain mellett jobb oldalt található Kezelés gombra.

 

9. Kattintsunk a Remove Domain gombra az eltávolításhoz.

 

10. Majd a Yes, Remove This Domain gombra.

 

A következő lépésekben a honlap visszaállítását mutatjuk be az új tárhelyre.

11. Lépjünk be az „új” tárhelyen a cPanel felületére, majd menjünk a Tartományok menüpontra és adjuk hozzá a tárhelyhez, a „régi” tárhelyről törölt domaint. A Tartományok menüpontban kattintsunk a Create A New Domain gombra.

 

12. A Tartomány (1.) részhez írjuk be a domain nevünket. Figyeljünk, hogy a Share document root (2.) lehetőség NE legyen bejelölve. Ha készen vagyunk, kattintsunk az Elküldés (3.) gombra. Ha ez megtörtént, akkor sikeresen hozzáadtuk a domain nevünket a tárhelyhez.

 

13. A cPanel felületen lépjük át a Softaculous Apps Installer-be, majd telepítsünk egy új WordPress rendszert, kattintsunk a WordPress ikon alatti Telepítés gombra.

 

14. Az első legördülő menü segítségével válasszuk ki az elérési protokollt, javasolt a “https://” beállítás használata.

 

15. A második legördülő menü segítségével válasszuk ki a domain nevünket.

 

 

16. A harmadik legördülő menü segítségével adjuk meg, hogy a WordPress melyik verzióját szeretnénk telepíteni. Ugyan olyan verziót telepítsük, amilyen eredetileg az oldalunk, mert ellenkező esetben nem fog működni az áttöltés!

 

17. A beviteli mezők segítségével adjuk meg a WordPress adminisztrációs felületére történő belépéshez szükséges felhasználónevet (1.), és jelszót (2.), valamint az adminisztrátori e-mail címet is (3). Az ide beírt adatokat nem szükséges hosszabb távon megőriznünk, mert az áttöltést követően nem lesz már rájuk szükségünk, hiszen az eredeti oldalunk belépési adatai lesznek érvényesek.

18. Végül kattintsunk az oldal alján található Telepítés gombra.

19. Ezzel végeztünk is a telepítéssel. A domain nevünket beírva a böngészőbe betöltődik a WordPress alapfelülete. A WordPress adminisztrációs felületének elérési címét az Adminisztrátor URL felirat után láthatjuk, illetve a linkre kattintva egyből be is léphetünk a WordPress adminisztrációs felületére.

 

20. A sikeres telepítés után ha beléptünk az újonnan telepített WordPress adminisztrációs felületére, hajtsd végre újra a 1.-2.-3. pontokat, telepítsük fel újra a All-In-One WP Migration bővítményt. Ezt követően a bal oldali menüsorban válasszuk ki az All-in-One WP Migration->Import menüt.

 

21. Válaszd ki az oldalon az Import from->File menüt
FIGYELEM! Ha a „Maximum upload file size:” értéke kisebb mint a weboldalad mentett mérete, akkor nem fog sikerülni az oldal visszaállítása. Annak érdekében, hogy ne ütközz hibába, emeld fel a PHP ini beállításokban a „upload_max_filesize” és a „post_max_size” értékeket olyan értékre, ami nagyobb mint a feltöltendő fájl. A beállításról ITT találsz bővebb információt.

 

22. Válasszuk ki a korábban lementett weboldalt számítógépünkről.

 

23. Várjuk meg még feltöltődik a fájl és a bővítmény visszaállítja a beállításokat.

 

Visszaállítás végén a bővítmény megkérdezi, hogy biztosan szeretnénk-e a visszaállítást ezzel elveszhet minden az újonnan telepített wordpressben. Kattintsunk a Proceed gombra.

 

 

A visszaállítást követően kattintsunk a Finish gombra.

Ezt követően visszatöltöttük a honlapot a lementett tárhelyről, az oldal frissítése után, ki fog léptetni a WordPress az adminisztrációs felületről. A WordPress felületre a korábban használt „régit tárhelyen használt” jelszóval tudunk majd belépni.