WordPress oldal költöztetése tárhelyek között

Itt vagy:
< Vissza

Jó tudni!

Fontos leszögeznünk, hogy tárhelyhez kapcsolód fő domain nevet nem lehet áthelyezni egyik tárhelyről a másikra csak kiegészítő tartományt (kiegészítő domain-t)!

 

Folyamat első része, hogy a WordPress oldalunkat és teljes tartalmát letöltjük számítógépünkre.

1. Lépjünk be a WordPress adminisztrációs felületére kattintsunk a Bővítmények->Új hozzáadása menüre.

 

2. Jobb felső sarokban található Kulcsszó mezőbe írjuk be “All in One WP Migration” szót, majd az alatta található bővítményt listából telepítsük az “All-in-One WP Migration” bővítményt, kattintsunk a “Telepítés most” gombra.

 

3. A telepítést követően kapcsoljuk be a bővítményt a “Bekapcsolás” gombbal.

 

4. Bekapcsolás után válasszuk ki a “All-in-One WP Migration->Export” menüt.

 

5. Válasszuk ki a File menüpontot a listából.

 

6. Ezt követően a bővítmény összecsomagolja az oldalunkat, ha ez megtörtént kattintsunk a Download gombra, ekkor a bővítmény kimenti a számítógépünkre, egy csomagolt fájlba az oldalunkat. Várjuk meg, még a letöltődik a számítógépre a fájl és jegyezzük meg hova mentettük, mert szükségünk lesz rá a visszatöltéskor.

Ezennel készen vagyunk a “régi” tárhelyről a honlapot lementettük a számítógépünkre.

 

7. A honlap lementését követően töröljük ki a kiegészítő tartományok közül a Domain nevet a cPanel felületen. Kattintsunk a Kiegészítő tartományok menüpontra.

 

8. Kattintsunk a Domain esetében az Eltávolítás gombra, majd erősítsük is meg, a törlést a következő oldalon.

A következő lépésekben a honlap visszaállítását mutatjuk be az új tárhelyre.

9. Lépjünk be az “új” tárhelyen a cPanel felületére és majd menjünk a kiegészítő tartományok menüpontra és adjuk hozzá a tárhelyhez, a “régi” tárhelyről törölt kiegészítő tartományt (Domaint).

 

10. Ha ezzel megvagyunk meg kell, hogy jelenjen a listában a Domain nevünk.

 

11. A cPanel felületen lépjük át a Softaculous Apps Installer-be, majd telepítsünk egy új WordPress rendszert, kattintsunk a WordPress Ikonra.

12. Kattintsunk a Telepítés most gombra.

13. Válaszd ki a előzőleg felvett Domain nevet majd nyomj a Telepítés gombra.

14. A sikeres telepítés után lépj be az újonnan telepített WordPress adminisztrációs felületére, majd hajtsd végre újra a 1.-2.-3. pontokat, telepítsd fel újra a All-In-One WP Migration bővítményt. Ezt követően a bal oldali menüsorban válaszd ki az All-in-One WP Migration->Import menüt.

 

15. Válaszd ki az oldalon az Import from->File menüt
FIGYELEM! Ha a “Maximum upload file size:” értéke kisebb mint a weboldalad mentett mérete, akkor nem fog sikerülni az oldal visszaállítása. Annak érdekében, hogy ne ütközz hibába, emeld fel a PHP ini beállításokban a “upload_max_filesize” és a “post_max_size” értékeket olyan értékre, ami nagyobb mint a feltöltendő fájl. A beállításról ITT találsz bővebb információt.

 

16. Válasszuk ki a korábban lementett weboldalt számítógépünkről.

 

17. Várjuk meg még feltöltődik a fájl és a bővítmény visszaállítja a beállításokat.

 

Visszaállítás végén a bővítmény megkérdezi, hogy biztosan szeretnénk-e a visszaállítást ezzel elveszhet minden az újonnan telepített wordpressben. Kattintsunk a Proceed gombra.

 

 

A visszaállítást követően kattintsunk a Finish gombra.

Ezt követően visszatöltöttük a honlapot a lementett tárhelyről, az oldal frissítése után, ki fog léptetni a WordPress az adminisztrációs felületről. A WordPress felületre a korábban használt “régit tárhelyen használt” jelszóval tudunk majd belépni.