WordPress problémák “kapcsolata a webhellyel nem teljesen biztonságos”

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi leírás segítséget nyújt a abban az esetben, ha weboldalunkon működik és telepítve van az SSL tanúsítvány, de mégis azt látjuk a böngészőben, hogy Nem biztonságos a WordPress oldalunk. Továbbá akkor is, ha a kezdőoldalon azt látjuk, hogy “Az Ön kapcsolata nem privát”.

Ilyen esetekben legtöbbször a probléma az, hogy ugyan az oldalunk https:// URL-en működik, de a beágyazott hivatkozások, képek viszont http-s URL-el vannak beágyazva az oldalban.

1. Lépjünk be WordPress adminisztrációs felületére.

 

2. Kattintsunk a bal oldali menüsorban a “Bővítmények->Új hozzáadása” menüre.

 

3. Keressük meg és telepítsük fel a “Better Search Replace” bővítményt. Írjuk be a bővítmény keresőbe a következőt “Better Search Replace”, majd miután megtaláltuk kattintsunk a “Telepítést most” gombra.

 

4. Kapcsoljuk be a bővítményt a “Bekapcsolás” gombbal.

 

5. Kattintsunk a bal oldali menüsorban található “Eszközök->Better Search Replace” menüre.

 

6. A következő oldalon a “Search for” mezőbe írjuk be az Domain nevünket http:// előtaggal, a “Replace with” mezőbe pedig https:// előtaggal. Így megadjuk, hogy az adatbázisban lévő összes http hivatkozást átírja a bővítmény https-re. A “Select tables” listában jelöljünk ki mindent! Szedjük ki a pipát a “Run as dry run?” lehetőségnél, majd nyomjunk a “Run Search/Replace” gombra.

 

7. Az oldal tetején található dobozban a bővítmény kiírja milyen módosításokat végzett, ezt követően az oldalunkon található összes http hivatkozást átírt https-re, így javítva a “kapcsolata a webhellyel nem teljesen biztonságos” problémát. Újra töltsük be az oldalunkat előtte ürítsünk egy böngésző gyorsítótárat.

8. A következő lépésben kattintsunk a Beállítások->Általános menüre, majd ellenőrizzük, hogy a WordPress cím (URL) és Honlap cím (URL) mezőkben is https-el van-e megadva a weboldalunk címe.

Ha nem https van beállítva, írjuk át írjuk át https-re, majd kattintsunk az oldal alján található Módosítások mentése gombra.

9. Ha használunk Elementor szerkesztőt a következő lépéseket is végezzük el. Kattintsunk az Elementor->Eszközök menüre.

10. Kattintsunk az URL cseréje menüre.

11. Írjuk be az első mezőbe “http://old-url.com” a domain nevünk http nélküli URL-t, majd a “http://new-url.com” mezőbe a https-el az URL-t, majd kattintsunk a URL cseréje gombra.

12. Ekkor a rendszer kiírja, hogy talált-e http hivatkozással beágyazott tartalmat, ha talált azt átírja https-re.
Ezt követően nézzük meg, hogy biztonságos lett-e az oldalunk.