WordPress weboldalak Domain módosítása – URL átírása

WordPress weboldalak Domain módosítása – URL átírása

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi leírás segítségével tudjuk egy, a domain nevünk alá már feltelepített WordPress oldalnak módosítani a domain nevét, egy másik új domain névre.

Jó tudni!

Mielőtt bármit is csinálnánk, legyen biztonsági másolatunk a WordPress oldalról!

Figyelem! A művelet megkezdése előtt töröljünk az oldalunkról minden biztonsági (például Wordfence, stb.) bővítményt, mert problémát okozhatnak a folyamat során.

 

 

1. Lépjünk be a WordPress adminisztrációs felületére.

Lépjünk be a WordPress oldalunk adminisztrációs felületére. Ezt meg tudjuk tenni közvetlenül böngészőből, melyhez ITT találunk részletes leírást, vagy az ITT fellehető útmutató segítségével a cPanel felületen található alkalmazás telepítőből is.

 

2. Írjuk át a WordPress-ben a domain nevet.

A WordPress oldalunk adminisztrációs felületén kattintsunk Beállítások -> Általános menüpontra.

A régi URL-t írjuk át az újra, tehát „https://regidomain.hu” helyett „https://ujdomain.hu” legyen a „WordPress cím (URL)” és a „Honlap cím (URL)” felíratok utáni mezőkben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha átírtuk a domain nevet, akkor kattintsunk az oldal alján található Módosítások mentése gombra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően hibaüzenetet fogunk látni, hiszen ezzel módosítottuk a WordPress oldalunk alatt lévő URL-t.

 

3. Töltsük át a WordPress oldalunk állományait az új domain alá

Lépjünk be a cPanel felületen található Fájlkezelőbe, mely használatáról ITT találunk részletes leírást, és töltsük át a weboldal állományait a public_html (vagy abból a mappából, ahová telepítettük) az új domain nevünkhöz tartozó mappába.

A Fájlkezelőben állítsuk be, hogy láthatóak legyenek a tárhelyen található rejtett fájlok is. Ehhez kattintsunk a jobb felső sarokban található Beállítások menüpontra.

A megjelenő ablakban tegyünk pipát a Rejtett fájlok megjelenítése (dotfiles) opció előtt található jelölőnégyzetbe (1), majd  kattintsunk a Save gombra (2).

A bal oldalon található könyvtár-szerkezetben válasszuk ki azt a mappát, ahová telepítettük a weboldalunk tartalmát (ez általában a public_html mappa szokott lenni).

Kattintsunk a menüsorban található Összes kijelölése menüpontra.

A bal egérgombot lenyomva tartva húzzuk át az állományokat a célmappába, vagyis új domain nevünkhöz tartozó mappába.

 

Készen is vagyunk, a WordPress oldalunk az új domain név alatt fog működni. Ha Softaculous, azaz egykattintásos telepítő segítségével telepítettük a WordPress-t, akkor a 4. lépést is végre kell hajtanunk!

 

4. Ha Softaculous-szal, azaz egykattintásos telepítővel telepítettük a WordPress-t, akkor végezzük el az alábbiakat is!

A bal oldalon található könyvtár-szerkezetben válasszuk ki a Softaculous mappát (1), majd azon belül keressük meg az installations.php fájlt (2).

 

Kattintsunk a JOBB egérgombbal a fájlra, majd a megjelenő menüben válasszuk ki az Edit opciót.

 

A felugró ablakban kattintsunk az Edit gombra.

 

A megjelenő ablakban keressük meg a „/home/felhasznalo/public_html/” elérési utat és a régi domain nevet írjuk át az új domain névre (1), majd a Módosítások mentése gombra kattintva (2) mentsük el a változásokat.