WordPress weboldalak biztonsági mentésének beállítása automatikusan

WordPress weboldalak biztonsági mentésének beállítása automatikusan

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi leírásban bemutatjuk, hogyan tudsz telepíteni WordPress weboldaladhoz a biztonsági mentési megoldást és hogyan tudod beállítani, hogy akár naponta automatikusan biztonsági mentést készítsen a rendszer, a teljes oldalad tartalmáról és a WordPress rendszerről.

1. Kezdjünk is bele, lépjünk be a WordPress adminisztrációs felületére, ehhez ITT TALÁLSZ leírást.

2. Belépés után kattintsunk a Bővítmények->Új hozzáadása gombra.

3. Írjuk be a jobb oldali kereső mezőbe az „UpdraftPlus” szót, majd miután a rendszer a szűrést elvégezte, meg fog jeleni a „UpdraftPlus WordPress biztonsági mentés bővítmény„, amit telepítsünk is fel, kattintsunk a „Telepítés most” gombra.

 

4. Telepítést követően kapcsoljuk is be a bővítményt, kattintsunk a Bekapcsolás gombra.

 

5. A bekapcsolást követően a felső sorban meg fog jelenni a UpdraftPlus menü, amire ha ráállunk egér kurzorral, akkor a lenyíló menüben találjuk meg a Beállítások menüt. Kattintsunk a Beállítások menüre.

 

6. A Beállítások menüben azonnal be is tudjuk állítani a mentések ütemezését, ami történhet x óránként, naponta, hetente, kéthetente és havonta is.
Javasoljuk a napi egyszeri mentést, de ha nagy forgalmú webáruházad van, akkor akár a 2 óránkénti mentés is javasolt lehet.

 

Fontos tudni, hogy a mentés a tárhely erőforrásait használja, tehát ha gyakori mentést állítasz be, terhelheti a tárhelyet, így a látogatók elől veszi el a szabad erőforrásokat.
A beállításoknál „A fájl mentés ütemezése” és az „Adatbázis mentés ütemezése:” -t is állítsuk be, minimum 2 darab mentést tartsunk meg, hogy ha egyik hibás lesz valamilyen oknál fogva, legyen tartalékunk. Itt fontos megjegyezni, hogy a elkészült mentések a tárhely tárterületét használják, tehát vigyázzunk mennyi példányt tartunk meg, mert az mind helyet foglal és gyorsan betelhet a tárhely, ha nincs túl nagy tárhelyünk.

7. Ha készen vagyunk a beállítással, az oldal alján kattintsunk a Változások mentése gombra.

8. Ezzel be is állítottunk az ütemezett automata mentést a tárhelyen.

9. A Backup / Restore fülön tudjuk megtekinteni a mentések példányait és itt tudjuk a visszaállítást is elvégezni, illetve a mentések egyes elemeit le tudjuk menteni számítógépünkre.