Biztonságos két faktoros belépés beállítása cPanel felületre

Biztonságos két faktoros belépés beállítása cPanel felületre

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi útmutató segítséget nyújt abban, hogyan tudjuk még biztonságosabbá tenni a cPanel hozzáférést.
Ezzel a beállítással kizárólag a telefonunkon beállított Authenticator alkalmazással generált tokkennel tudunk belépni. Így kizárható az idegenek által történő belépés a rendszerbe.

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ha ehhez segítségre van szükséged ITT találsz részletes leírást.

2. Kattintsunk a „Two-Factor Authentication” ikonra.

3. Kattintsunk a „Set Up Two-Factor Authentication” gombra.

4. A következő oldalon egy QR kódot fogunk látni, amit majd a mobiltelefonunkra letöltött Authenticator alkalmazással kell beolvasnunk.

5. Mobiltelefonunkon töltsük le az Authenticator alkalmazást, ha Androidos készülékünk van, akkor Google Playből, ha Apple készülékünk van, akkor App store-ból.

6. Ha sikerült letöltenünk és telepíteni az alkalmazást, indítsuk el. Majd adjunk hozzá egy új Tokent.

7. Kattintsunk a Vonalkód leolvasása menüre.

8. Majd a 4.-es pontban látható vonalkódot (QR kód) olvassuk be a mobiltelefonunk kamerájával.

9. Ha beolvastuk a listánkban meg fog jelenni egy számsor, illetve a cpanel szerver neve és a tárhely fiókunk neve is. Ez a számsor bizonyos időközönként újra generálódik, ezzel biztosítva a biztonságot. Ha sikerült beállítanunk a két faktoros belépést, a jövőben csak a számsor beírásával fogunk tudni belépni a cPanel felületre.

10. Írjuk be a mobiltelefonunkon látható számsort, a Security Code mezőbe (1.). (A Kulcs mezőben található számsort (2.) jegyezzük fel egy biztonságos helyre, mert ha elvesztjük a mobil alkalmazásunk csak ezzel a számsorral fogunk tudni belépni a tárhely fiókba, cPanelre.) Ha készen vagyunk kattintsunk a Configure Two-Factor Authentication (3.) gombra. Ezt követően be is állítottuk a Két faktoros belépést a cPanel felületre.

A következő cPanelre felületre történő belépéskor, ha beírjuk a felhasználói nevünk és jelszavunk, az alábbi ablak fog fogadni. A Security code mezőbe írjuk be a mobiltelefonunkra telepített Authenticator alkalmazásban található generált kódot. Ha sikerült beírnunk a folytatás gombbal be tudunk lépni a felületre.