DKIM rekord beállítása

DKIM rekord beállítása

Itt vagy:
< Vissza

A DKIM rekord egy úgy nevezett kriptográfiai aláírásként funkcionál, mellyel a levelek és e-mail címek eredetiségét ellenőrzi a levelezőszerver. A levél küldésekor digitálisan aláírja azt, ezáltal megvédve azt az illetéktelen hozzáférésektől. Ezzel a technológiával segíthető a Spam levelek kiszorítása, mivel a címzetteket könnyebben azonosítják az egyes levelező rendszerek. Ez a beállítás kézen fogva jár az SPF rekorddal, így mindkettő beállítása szükésges a tökéletes biztonsághoz.

A DKIM rekordunkat az alábbi leírás alapján tudjuk beállítani.

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ha ehhez segítségre van szükséged ITT találsz részletes leírást.

2. cPanel felületen kattintsunk az „Email Deliverability” menüre.

 

3. A következő oldalon listázva láthatjuk a rendszerben található Domain neveinket, a rendszer ekkor ellenőrzi is, hogy az SPF és DKIM rekordok helyesen vannak-e beállítva.
Ha az SPF és DKIM rekordok jól vannak beállítva a „Valid” szót fogjuk látni a Domain név mellett. Ebben az esetben nem kell további beállítást elvégeznünk.

Ha viszont hibás vagy nincs beállítva a következőt látjuk: „Problems Exist (DKIM és SPF)„. A folytatáshoz kattintsunk a „KEZELÉS” gombra.

 

4. A következő oldalon görgessünk a DKIM részhez és kattintsunk az „INSTALL THE SUGGESTED RECORD” gombra. Így a cPanel rendszer beállítja a DKIM rekordot automatikusan a Domain nevünkhöz.

Ha másik szolgáltatóhoz szeretnénk beállítani (pl.: a domain nem a Sybell névszerverekről működik), akkor az ebben a szekcióban szereplő értékeket kell megadnunk a másik szolgláltatónknál manuálisan az ottani DNS kezelőben.

 

5. A gomb lenyomása után a következő oldalon kapunk visszajelzést, a jobb felső sarokban, hogy sikeres volt a DKIM rekord beállítsa.

Az oldal betöltődésekor azt fogjuk látni, hogy a „Valid” azaz érvényes az DKIM rekord beállításunk.