DMARC kulcs beállítása cPanelen

DMARC kulcs beállítása cPanelen

Itt vagy:
< Vissza

Domainhez beállíthatunk DMARC rekordot is, ami az E-mail spoofing észlelésére és visszaszorítására használható technikai beállítás. A DMARC egy e-mail authentikációs módszer, ami a SPF és DKIM rendszerekre épül. Célja az adathalász spam e-mail során használt technikák, mint például hamisított feladótól érkező levelek szűrése.

Az alábbi leírás segítséget nyújt a DMARC rekord beállításában cPanel felületen.

Első lépésként létre kell hoznunk egy karantén e-mail címet, ahova a DMARC rekord által generált értesítések kerülnek, melyek a blokkolt levelekről tartalmaznak bővebb információt.

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ezt az ITT található útmutató segítségével tudjuk megtenni.

2. Kattintsunk az E-mail fiókok menüpontra.

 

3. Kattintsunk a Létrehozás gombra.

 

4. Felhasználónévnek adjuk meg, hogy „dmarc” (1.), állítsunk be egy jelszót (2.) majd a méretét állítsuk korlátlanra (3.). Ha készen vagyunk, kattintsunk a Létrehozás gombra (4.).

 

5. Lépjünk vissza a cPanel főoldalára, majd kattintsunk a Zone Editor ikonra.

 

6. Keressük meg azt a Domain nevet amivel kapcsolatban a beállítást el akarjuk végezni, és kattintsunk a mellette lévő Kezelés gombra.

 

7. Kattintsunk a Rekord hozzáadása gombra

 

8. Ekkor létre fog jönni egy új üres sor, amit az alábbi ajánlás szerint töltsünk ki (1.). Ha készen vagyunk kattintsunk a Save Rekord (2.) gombra. A „domainnev.hu” = saját domain név, így ne felejtsük el azt módosítani a saját domain nevünkre!

_dmarc.domainnev.hu.     TXT      „v=DMARC1; p=quarantine; pct=100; rua=mailto:dmarc@domainnev.hu; ruf=mailto:dmarc@domainnev.hu”

 

Ezennel be is állítottuk a DMARC rekordot a Domain nevünkhöz.