DNS rekord szerkesztése (Ügyfélkapu felületen)

Itt vagy:
< Vissza

A Domainhez tartozó rekordok állításához lépjünk be a Sybell ügyfélkapu rendszerébe majd menjünk a Domainek menüpontra ahol lenyílva találjuk meg a DNS Menedzser menüpontot.

 

A menüre kattintva a Domain nevek listáját találjuk, ahol az alábbi ábrán is látható nyíllal jelölt ceruza ikonra kattintva juthatunk a DNS zóna szerkesztőbe.

 

A következő oldalon a DNS rekord szerkesztőben juthatunk, ahol a DNS szerveren tudjuk közvetlen módosítani a különböző típusú rekordokat.
Alap esetben az A, CNAME, MX, NS, SRV és TXT rekordokat tudjuk szerkeszteni, illetve új rekordokat is hozzá tudunk adni. Az oldal alján található Módosítások mentése gombbal tudjuk érvényesíteni a beállításokat.

Jó tudni!

A hibásan beállított MX rekord eredményezheti, hogy a Domainre érkező levelek nem kerülnek kézbesítésre.
Az MX rekordban megadott szerver címe nem lehet IP cím, mindig Domain névnek kell lenni. (pl. mail.sybell.hu). Az MX rekordhoz mindenképp kell prioritást is rendelni, mely több rekord esetén ez a prioritás dönti el, először mely szerverre próbálja küldeni a levelet a küldő szerver.
A DNS rekordok állítása esetén nem azonnal érvényesül a beállítás, akár 24 óra is eltelhet, mire érvényesül az interneten található DNS szerverek között a módosítás.