Hogyan tudok egy WordPress oldalt be- és kikötni az alkalmazás telepítő alá?

Hogyan tudok egy WordPress oldalt be- és kikötni az alkalmazás telepítő alá?

Itt vagy:
< Vissza

Amennyiben nem az alkalmazás telepítő alól, hanem valamilyen más módon (FTP kapcsolaton keresztül felmásolt állományok vagy manuális telepítés) telepítettük tárhelyünkre a WordPress rendszert, akkor számos olyan hasznos funkciótól (egyszerűsített belépés az adminisztrációs felületre, staging oldal létrehozása, stb.) elesünk, melyek csak az alkalmazás telepítő alól telepített WordPress rendszerek esetében érhetőek el. Az alábbi útmutató alapján tudunk egy nem alkalmazás telepítő alól telepített WordPress-t bekötni az alkalmazás telepítő alá.

 

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ezt az ITT található útmutató segítségével tudjuk megtenni.

2. A cPanel felületen kattintsunk a Szoftver -> Softaculous Apps Installer menüpontra.

 

3. Kattintsunk a WordPress -> Áttekintés gombra.

 

3. A középen elhelyezkedő menüsorból válasszuk ki az Importálás lehetőséget.

 

4. Az első legördülő menü segítségével válasszuk ki az elérési protokollt, javasolt a „https://” beállítás használata.

 

5. A második legördülő menü segítségével adjuk meg azt a domain nevet, amihez hozzá szeretnénk kapcsolni a WordPress telepítésünket.

 

6. Adjuk meg annak a mappának a nevét, amiben a WordPress telepítésünk található. Figyelem! Ezt csak abban az esetben kell megadnunk, ha a WordPress telepítésünk egy, a domain név gyökérmappája alatt elhelyezkedő almappában található (például: „sybelljupiter.hu/weboldal”). Amennyiben a WordPress telepítésünk közvetlenül a domain név gyökérmappájában helyezkedik el („sybelljupiter.hu”), úgy abban az esetben ezt a mezőt hagyjuk üresen!

 

7. Kattintsunk az Importálás gombra.

 

8. WordPress telepítésünket sikeresen összekötöttük az alkalmazás telepítővel. Így már az alkalmazás telepítő alól is be tudunk lépni a WordPress adminisztrációs felületére, melyhez ITT találunk útmutatót.

 

WordPress oldalt kikötése az alkalmazás telepítő alól.

Ha ki szeretnénk kötni a weboldalunkat az alkalmazástelepítő alól, akkor elegendő a WordPress telepeítéseink áttekintésénél a telepítésünk melletti jelölőnégyzetet bejelölni (1.), majd válasszuk ki a lenti legördülő menüből az Eltávolítás alkalmazásból (2.) lehetőséget és végül kattintsunk a Tovább (3.) gombra.