Mi az a napló (log) fájl? PHP hiba naplót hol találom, hogy tudom megnézni és megnyitni?

Mi az a napló (log) fájl? PHP hiba naplót hol találom, hogy tudom megnézni és megnyitni?

Itt vagy:
< Vissza

A PHP által írt hibák úgynevezett log fájlokban, naplófájlokban található. A naplófájlokat FTP-n vagy cPanelen a Fájlkezelőben találhatjuk meg.

Hol találom?

A naplófájlok a tárhelyen találhatók az error_log állományban. Az állományok mindig a hibát generáló PHP script futása helyén generálódnak le.
Tehát például egy WordPress oldal esetén, ha az a „/public_html/” mappában lett telepítve akkor ebben a mappában megtalálható error_log néven. Pl.: „public_html/error_log”.

Az alábbi útmutató abban segít, hogyan tudjuk egy a tárhelyre elhelyezett weboldal összes error_log állományát megkeresni és megtekinteni.

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ezt az ITT található útmutató segítségével tudjuk megtenni.

2. cPanel felületen válasszuk a Fájlkezelő menüt.

 

3. Válasszuk ki a tárhelyen azt a mappát, ahova a honlapunkat telepítettük, ha egy Domainünk van alapértelmezett telepítési mappa a „public_html” lesz.

 

4. Ha rákattintottunk a mappára, a jobb felső sarokban a „Keresés” legördülő listában válasszuk ki a „Jelenlegi könyvtár” szűkítést, majd „a következőhöz” mezőbe írjuk be az „error_log” szót és nyomjunk az „Indítás” gombra. Ezzel a művelettel a kiválasztott mappában az összes error_log fájlt meg fogjuk keresni.

 

5. A gomb lenyomása után a rendszer megkeresi az összes hibanaplófájlt a találatra kattintva, a fájlkezelő a megfelelő mappába lép, ahol a naplófájl található.

 

6. Ezt követően meg tudjuk nézni a naplófájlt vagy le tudjuk tölteni, ha jobb egér gombbal az „error_log” állományra kattintunk. A „Download” menüre kattintva a letöltést választhatjuk a „View” menüvel a megtekinthetjük a fájlkezelőben a hibalog állományt.