PHP verziószám módosítása, frissítése

PHP verziószám módosítása, frissítése

Itt vagy:
< Vissza

Válassz egy lehetőséget!

1. Lépjünk be a cPanel felületre. Ezt az ITT található leírás segítségével tudjuk megtenni.

2. A cPanel felületen kattintsunk a Szoftver -> Select PHP Version menüpontra.

 

3. Kattintsunk a Current PHP version felirat mögött található legördülő menüre, majd válasszuk ki a használni kívánt PHP verziót.

 

4. Ezt követően kattintsunk a Beállítás aktuálisként feliratra.

 

Így most a Select PHP Version alatt kezelt tartományok PHP verziója módosult.

 

1. Lépjünk be a cPanel felületre. Ezt az ITT található leírás segítségével tudjuk megtenni.

2. A cPanel felületen a Szoftver szekcióban keressük ki a MultiPHP Manager ikont és kattintsunk rá.

3. A következő oldalon tegyünk pipát az azon domainek előtt található jelölőnégyzetbe, amelyek PHP verzióját módosítani szeretnénk..

4. A legördülő listában válasszuk ki azt a PHP verziót, amit be szeretnénk állítani.

5. Ha kiválasztottuk a verziót, akkor kattintsunk az Alkalmazás gombra.

6. Ekkor láthatjuk, hogy a domainünkre beállításra került a kiválasztott PHP verzió. Készen is vagyunk, a módosítás azonnal életbe lép a domain nevünkön.

Jó tudni!

Minden olyan tartomány, amely mellett az Örökölt jelző látható, azt jelzi, hogy nincs saját PHP verziója, így az alapértelmezett verziót használja.

Melyik felületen kell módosítanom a PHP verziót?

A Sybell tárhelyeken alapvetően két helyen lehet a PHP verziót módosítani, ebből eredően két típusú PHP verziót is különböztetünk meg. Az egyik az Alt-PHP, a másik az EA-PHP (EasyApache).

 

Alt-PHP

Ez a típus a CloudLinux által biztosított PHP verziókat takarja. Az Alt-PHP verziók folyamatosan erősítve, javítva vannak a sebezhetőségek elkerülése érdekében, és hogy a felhasználók továbbra is használhassák a korábbi PHP-verziókat igénylő alkalmazásokat. Ezen felül külön tudjuk állítani az egyes PHP kiterjesztéseket is. 

Ha ezt a típust használjuk, akkor a verzió módosítást a Select PHP Version felületen kell elvégeznünk.

Jó tudni!

A Select PHP Version alatt történő beállítások a teljes tárhelyre vonatkoznak. Ezen a felületen csak az Alt-PHP verziókat tudjuk használni, a különböző verziók használatához a MultiPHP Manager felületet kell használnuk.

 

EA-PHP (EasyApache)

Ez a típus a cPanel által alapértelmezetten biztosított PHP verziókat takarja. Ennél lehetőségünk van különböző PHP verziókat is beállítanunk az egyes domain nevekre

Ha ezt a típust használjuk, akkor a verzió módosítást a MultiPHP Manager felületen kell elvégeznünk. Ezen a felületen lehetőségünk van az Alt-PHP típusú verziókat is kiválasztanunk.

 

A legegyszerűbben úgy tudjuk megnézni, hogy melyik PHP verzió van használatban egy domain névre, hogy a cPanelen a Select PHP Version-ben ellenőrizzük azt le.

Ha a domain nevünk mellett a cPanel ikont látjuk (1.) , akkor a PHP-t az EasyApache (MultiPHP Manager-ben) kezeli, ha pedig a CloudLinux ikonját (2.) , akkor a CloudLinux (Select PHP Version-ben) kezeli.

PHP átváltása

Ha azt szeretnénk, hogy a Select PHP Version felületen tudjuk kezelni a PHP beállításokat, akkor elegendő a kék színű Use PHP Selector gombra kattintani, majd megerősíteni az átváltást.

 

Ha azt szeretnénk, hogy a MultiPHP Manager felületen tudjuk kezelni a PHP verziókat, akkor a tárhely alapértelmezett PHP verziójától eltérő verziót kell beállítanunk a MultiPHP Manager-ben. A tárhely alapértelmezett PHP verzióját a MultiPHP Manager-ben tudjunk megnézni, a Rendszer-PHP verziója felirat alatt.

 

Jó tudni!

A rendszer alapértelmezett PHP verzióját a Sybell technikusai állítják be, szerver szintű beállítás, melyet nem lehetséges változtatni.