SSL tanúsítvány problémák javítási segédlete

SSL tanúsítvány problémák javítási segédlete

Itt vagy:
< Vissza
  • Az alábbi útmutató segítséget nyújt az SSL tanúsítvánnyal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

Mit tehetünk akkor, ha az ügyfélkapu felületen az alábbi képen illusztrált „Piros lakatot” látjuk?

Ellenőrizzük le, hogy a domain nevünk bejegyzése megtörtént-e, ezt a következő linkenre kattintva tudjuk ellenőrizni: https://www.domain.hu

Az oldalon a kereső mezőbe beírva a domain nevet és a keresés gombra nyomva, ellenőrizhetjük a Domain státuszát, ha „Bejegyezett feltételes használatban” szöveget látjuk, azt jelenti a domain név bejegyzése már megtörtént.

domain.hu

Ha azt az üzenetet látjuk, hogy a Domain név regisztrációja folyamatban van. akkor mindenképp várni kell addig még a domain név bejegyzése nem történik meg, mert addig a tanúsítvány sem fog üzemelni a Domain nevünkön!
Ha a bejegyzés megtörtént 24 órán belül a domain név aktív lesz és az SSL tanúsítvány is.

Ha a domain bejegyzés megtörtént ellenőrizd le, hogy a Domain neved, hozzá lett-e rendelve a tárhelyedhez.
Lépj be a cPanel felületre (ha nem tudod, hogy kell belépni ITT TALÁLSZ segítséget.) és kattints a tartományok menüpontra.
Ha a tartomány listában nem látod a domain neved, akkor még nem lett hozzáadva a tárhelyhez, ebben az esetben hozzá kell adnod, ehhez ITT TALÁLSZ segítséget.

FIGYELEM!
Ha most adod hozzá a domain neved a tárhelyhez, 24 órát várni kell, hogy a Domain név DNS rekordjai frissüljenek és a tárhelyed IP címére mutasson. A 24 óra elteltével tudod elkezdeni a WordPresst vagy bármilyen más CMS rendszert telepíteni.
Az SSL tanúsítványt is 24 óra elteltével állítja be a rendszer!