Sybell Ügyfélkapu Kétlépcsős azonosítás

Sybell Ügyfélkapu Kétlépcsős azonosítás

Itt vagy:
< Vissza

A kétlépcsős azonosítás segíti biztonságosabbá tenni a Sybell Ügyfélkapu fiókunkba való belépést egy hitelesítési kóddal.

A bejelentkezésnél, a felhasználónév és jelszó megadása után, a felület egy úgynevezett hitelesítő kódot fog kérni tőlünk, melyet egy már előzetesen beállított hitelesítő alkalmazásból kell kinyernünk. Az alkalmazás által véletlenszerűen generált 6 számjegyű kódot kell megadnunk, mely után lehetséges kizárólag a belépés.

 

Hitelesítő alkalmazás

A beállítás előtt telepítsünk egy hitelesítő programot az eszközünkre, mely a belépéshez szükséges kódot generálja nekünk.

Google Authenticator

Duo Mobile (Duo Security)

 

Kétlépcsős azonosítás beállítása

1. Lépjünk be a Sybell Ügyfélkapu felületére, melyhez az ITT található útmutató tud segítséget nyújtani.

2. Ha sikeresen bejelentkeztünk, kattintsunk a jobb felső Üdvözöljük,…! menüpontra. A legördülő menü elemei közül válasszuk ki az Biztonsági beállítások menüpontot.

 

3. Most a Kattints ide a bekapcsoláshoz gombra kattintsunk a Kétlépcsős azonosítás felirat alatt.

 

4. Megjelenik egy tájékoztató ablak, mely röviden ismerteti a kétlépcsős azonosítást. Az azonosítási módszerek közül a Időalapú tokenek (TOTP) lehetőség elérhető, így csak egyszerűen kattintsunk az Első lépések gombra a folytatáshoz.

 

5. Most az itt megjelenő QR kódot (1.) szkenneljük be a választott hitelesítő alkalmazásunkkal. Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül a QR kódot beszkennelned, akkor a felette szereplő kódot (2.) kell megadnod a hitelesítőben.

 

6. Ha megtörtént a beállítás, akkor a felugró ablak alján található mezőben kell megadnunk az alkalmazás által generált kódot, majd a Küldés gombra kell kattintanunk.

 

Ezt követően sikeresen megtörtént a kétlépcsős azonosítás beállítása.

FONTOS! Mentsd el az itt található Visszaállító kódot, mivel ez szükséges ahhoz, hogy be tudj lépni a fiókodba, ha nem tudod megadni a hitelesítő kódot.

Kétlépcsős azonosítás kikapcsolása

Ha sikeresen megtörtént a kétlépcsős azonosítás beállítása, akkor szintén a Sybell Ügyfélkapu felületen a Biztonsági beállítások menüpont alatt tudjuk azt kikapcsolni. A Kattitsunk ide a kiapcsoláshoz gombra kell kattinanunk először.

 

A felugró ablakban adjuk meg a felhasználónk jelszavát, majd kattintsunk a Kétlépcsős azonosítás kikapcsolása gombra.

 

Így sikeresen kikapcsoltuk a kétlépcsős azonosítást.