WordPress weboldal helyreállítása JetBackup 5 segítségével

WordPress weboldal helyreállítása JetBackup 5 segítségével

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi útmutató segítséget nyújt abban, hogyan tudunk a cPanel felületen található JetBackup 5 alkalmazás segítségével mentésből visszaállítani egy WordPress weboldalt, annak egy korábbi, működőképes állapotára.

 

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ebben az ITT található leírás tud segítséget nyújtani.

2. Ahhoz, hogy vissza tudjuk állítani a WordPress oldalt egy korábbi állapotára, tudnunk kell, hogy a WordPress oldalunk melyik adatbázist használja. Ezt úgy lehet kideríteni, hogy a WordPress oldal „wp-config.php” állományában megnézzük az adatbázis nevét.

Ezért első lépésben indítsuk el a cPanel felületen található Fájlkezelőt.

A fájlkezelőben keressük ki a weboldalunk kezdőmappáját. Ha egy weboldalt üzemeltetünk a tárhelyen, akkor ez a „public_html” mappa, ha több weboldal üzemel a tárhelyen, akkor általában a domain nevünkkel megegyező mappa lesz az. A mappán belül keressük ki a „wp-config.php” állományt.

Kattintsunk az állományra JOBB egérgombbal, majd válasszuk ki a View menüpontot.

Az állomány megnyitása után az állományon belül keressük meg a „DB_NAME” bejegyzést és „DB_NAME” mellé írt karakterlánc (a példában a „wptestsybell_wp825”) lesz az adatbázisunk neve, ezt jegyezzük meg, mert később ez fog kelleni az adatbázis visszaállításhoz.

 

3. Ezt követően kattintsunk a cPanel felületen található Fájlok -> JetBackup 5 menüpontra.

 

4. Kattintsunk a Fájlok/könyvtárak lehetőségre.

 

5. A válasszuk ki azt az időpontot, amire szeretnénk visszaállítani a weboldalunk állományainak állapotát (1.), majd kattintsunk a Fájlok kijelölésének módosítása (2.) gombra.

 

6. A felugró ablakban látni fogjuk a tárhelyünkön megtalálható állományokat és mappákat, keressük ki azt a mappát ahova telepítettük a WordPress rendszert. Ha csak egy weboldalt üzemeltetünk a tárhelyen, akkor ez a „public_html” mappa, ha több weboldal üzemel a tárhelyen, akkor általában a domain nevünkkel megegyező mappa lesz az. Tegyünk jelölést a mappa neve előtt található jelölőnégyzetbe (1), majd kattintsunk a Fájlok kiválasztása gombra (2).

 

7.  Ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott időpontunk narancssárga hátterű legyen (1.)! Kattintsunk az oldal alján található Visszaállítás gombra (2.).

 

8. A felugró ablakban vegyük ki a jelölést az Irányítson a Várólistára a folyamat elindítása után felirat előtt található jelölőnégyzetből (1), majd kattintsunk a Visszaállítás gombra (2).

 

9. Láthatjuk, hogy a kiválasztott mappá(ka)t / állomány(oka)t sikeresen hozzáadtuk a visszaállítási várólistához (1). Kattintsunk az Adatbázisok fülre (2).

 

10. Az Adatbázisok fülön válasszuk ki azt az adatbázist, aminek a nevét megnéztük a leírás 2-es pontjában (1.), majd kattintsunk a Mentés kiválasztása (2.) gombra.

 

11. A megjelenő legördülő menüben válasszuk ki azt az időpontot, amikorra vissza szeretnénk állítani az adatbázis állapotát.

Ez legyen ugyan az az időpont, mint a könyvtárak visszaállításánál!

 

 12. Válasszuk ki ismét az adatbázisunkat (1.), hogy narancssárga hátterű legyen, majd kattintsunk a Visszaállítás  (2.) gombra.

 

13. A felugró ablakban kattintsunk a Visszaállítás gombra.

 

14. A következő ablakban láthatjuk az visszaállítási folyamat állapotát. FIGYELEM! A visszaállítási folyamat akkor fejeződik be, mikor minden visszaállítani kívánt elem mögött megjelenik a zöld pipa és Befejezve felirat.