Domain beállítása SendGrid-re

Domain beállítása SendGrid-re

< Vissza

1. Első lépésként regisztrálnunk kell egy fiókot a SendGrid rendszerbében. Ehhez nyissuk meg valamelyik böngészőt (Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, stb.), az URL mezőbe írjuk be a sendgrid.com címet és nyomjunk rá az Enter billentyűre. A megjelenő ablakban kattintsunk a Start for free feliratra, majd töltsük ki a megfelelő adatokat. Ha már rendelkezünk SendGrid fiókkal, akkor válasszuk a Sign In lehetőséget, és jelentkezzünk be a rendszerbe.

2. A SendGrid felületén a bal oldali menüsávban kattintsunk a Settings menüpontra (1), majd a lenyíló menüben válasszuk a Sender Authentication lehetőséget (2).

 

3. A következő felületen kattintsunk az Authenticate Your Domain felirat alatt található Get Started gombra.

 

4. Kattintsunk a DNS host felirat alatt található legördülő menüre (1), és válasszuk ki a jelenlegi DNS szolgáltatónkat.

Ha a jelenlegi DNS szolgáltatónk nem található a listában, akkor válasszuk az Other Host (Not Listed) lehetőséget (2), majd a beviteli mezőben adjuk meg a jelenlegi DNS szolgáltatónk nevét (3).

Végül kattintsunk a Next gombra (4).

 

5. Adjuk meg a domain nevünket (1), majd kattintsunk a Next gombra (2).

 

6. A rendszer ekkor legenerálja nekünk azokat a DNS rekordokat, amiket majd be kell állítanunk a Sybell-es felületünkön. Ha nincs Sybell-es tárhely szolgáltatásunk, akkor ezt az Ügyfélkapu felületén tudjuk megtenni, melyben az ITT található útmutató tud segíteni. Ha rendelkezünk Sybell-es tárhellyel, akkor az ITT található leírás alapján a cPanel felületén tudjuk szerkeszteni a DNS rekordokat.

Figyelem! A rendszer minden domainhez egyedi rekordokat generál, ne az alábbi képen látható értékeket adjuk meg a DNS kezelő felületünkön. 

 

7. Miután beállítottuk a szükséges DNS rekordokat a Sybell-es felületünkön, tegyünk pipát az I’ve added these records felirat előtt található jelölőnégyzetbe (1), majd kattintsunk a Verify gombra (2).

 

8. A rendszer tájékoztat minket a domain ellenőrzés sikerességéről. A továbblépéshez kattintsunk a  Return to Sender Authentication gombra.

 

9. A következő felületen láthatjuk, hogy sikeresen összekötöttük a domainünket a SendGrid rendszerével.