Domain beállítása Shoprenter rendszerhez

Domain beállítása Shoprenter rendszerhez

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi útmutató segít, hogy a Sybell-nél vásárolt Domain nevünket, hogyan tudjuk beállítani Shoprenteres webáruházunkhoz.

Válassz az alábbi lehetőségek közül:

1. Ha van már tárhely szolgáltatásod nálunk és cPanel rendszert használsz, a 4-es és 5-ös pont helyett az alábbi pontok (6-11) szerint végezd el a DNS rekord beállítást.
Lépj be a cPanel rendszerbe, erről bővebb információt IDE KATTINTVA találsz! A belépést követően kattints a Zone Editor ikonra.

 

2. Válasszuk ki azt a domain nevet amit a Shoprenterre szeretnénk irányítani, majd a sor végén található Manage gombra kattintsunk.

 

3. Keressük meg a Domainhez kapcsolódó A rekordot (1.) és WWW-s CNAME rekordot (2.), amit az alábbi képen is illusztrálunk. A szerkesztéshez kattintsunk a sorok végén található Szerkesztés/Edit (3.) gombra.

 

4. Írjuk át az A típusú rekordot a Shoprenter által megadott IP címre, ami az 52.209.3.224 (1.) illetve , a CNAME típusú WWW rekordunkat a shoprenteres áruházunk mostani domain nevére, pl. „domainnév.shoprenter.hu” (2.). Ha készen vagyunk, kattintsunk a Save Record (3.) gombra.

1. Lépjünk be az ügyfélkapu felületen erről bővebben az Ügyfélkapu belépés útmutatóban olvashatunk IDE KATTINTVA.

2. Belépést követően lépjünk be az ügyfélkapun található DNS kezelőbe erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatunk.

3. A DNS kezelőn oldalon kattintsunk a beállítani kívánt Domain nevünk melletti ceruza, szerkesztés ikonra.

 

4. Keressük meg a Domainhez kapcsolódó A rekordot és www-s CNAME rekordot. Amit az alábbi képen is illusztrálunk.

 

Írjuk át az A típusú rekordot a Shoprenter által megadott IP címre, ami az 52.209.3.224 (esetenként lehet más az IP cím, ezt mindig a ShopRenter által megadottak alapján állítsd be) illetve, a CNAME típusú WWW rekordunkat a shoprenteres áruházunk mostani domain nevére, pl. „domainnév.shoprenter.hu„.

Ha kész kattintsunk az oldal alján található Módosítások mentése gombra.

 

5. Lépjünk be a Shoprenter oldalán a létrehozott áruházunkba és kattintsunk a Beállítások->Bolt beállítások->Domain átirányítás menüre.

 

 

6. Kattintsunk az Új domain gombra.

 

7. Írjuk be a Domain név mezőbe a Domain nevünket, amin a DNS beállítást elvégeztük.
FIGYELEM! Ha itt hibát tapasztalunk miszerint nem állítottuk be a megfelelő IP címre a Domainünk, akkor várnunk kell, a DNS beállításoknak idő kell, ez lehet akár 24 óra is! Ebben az esetben próbáljuk meg később.
Ha beírjuk a domain nevet a mezőbe és minden beállítás rendben van egy zöld pipa fog megjelenni a mező mellett.

 

 

8. Kattintsunk a Mentés gombra. Ezzel készen is vagyunk, a Domain név alatt meg kell jelenjen a shoprenteres áruházunk.