Google Search Console domain tulajdonjogának igazolása DNS-rekordon keresztül

Google Search Console domain tulajdonjogának igazolása DNS-rekordon keresztül

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi leírásban a Google Search Console-on történő Domain tulajdonjog igazolásának beállítását mutatjuk be, DNS szerveren történő TXT rekord létrehozásával.

1. Lépjünk be a Google felhasználónkkal a Google Search Console-ra IDE KATTINTVA.

2. A belépést követően írjuk be Domain lehetőségnél domain nevünket.

3. A 2.-es pontban látható TXT rekordot a Másolás gombbal másoljuk ki a vágólapra.

4. Ezt követően lépjünk be a cPanel felültre a belépésről ITT találsz részletes leírást. A belépést követően kattintsunk a Zone Editor ikonra.

5. Ezt követően a listából válasszuk ki azt a domain nevet, amihez a TXT rekordot be szeretnénk állítani és nyomjunk a Kezelés ikonra.

6. A következő oldalon a + Rekord hozzáadása gombra kattintsunk.

7. A DNS rekord listában egy új sor fog megjelenni, ebbe a sorban a Típus mezőnél válasszuk ki a TXT típusú mezőt (1.) a legördülő listában. A Név mezőbe a domain nevünket adjuk meg egy pont karakterrel a végén (2.). Példa: valami.hu.

A TTL értékét ne változtassuk (14400), a Rekord mezőben másoljuk be a Google Search Console-on kimásolt TXT rekord értékét (3.), majd nyomjunk a + Rekord hozzáadása gombra (4.).

 

8. Ezt követően lépjünk vissza a Google Search Console felültre és nyomjunk az Ellenőrzés gombra.

Mivel DNS rekordok módosításánál idő kell míg lefrissülnek a beállítások, így lehetséges, hogy nem lesz elsőre jó  az ellenőrzés. Ilyenkor 24 óra múlva érdemes újra próbálkozni.