SalesAutopilot saját domain DNS beállítása cPanel felületen

SalesAutopilot saját domain DNS beállítása cPanel felületen

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi útmutatóban segítünk az közkedvelt SalesAutopilot hírlevél küldő rendszer esetén, hogyan kell beállítani saját Domainünk hitelesítését a DNS menedzserben.

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ezt az ITT található útmutató segítségével tudjuk megtenni.

2. Kattintsunk a Zone Editor menüre.

 

3. Válasszuk ki a beállítani kívánt Domain nevet és kattintsunk a sor végén található Kezelés gombra.

4. Első lépésben a SalesAutopilot által ajánlott, SPF rekordot foguk beállítani.

Típus: TXT
Név: üres vagy @
Érték: "v=spf1 mx include:senders.mailmasterplus.net ~all"
Kattintsunk a Rekord hozzáadása gombra.

5. A rekord hozzáadásakor egy új üres sor fog megjelenni a listában, az első oszlopba (Név) írjuk be a domain nevünket (1.), a TTL-t hagyjuk 14400-as értéken. A típus oszlopba válasszuk ki a TXT típust (2.), a rekord mezőben írjuk be a SalesAutopilot által megadott Értéket (3.), majd kattintsunk a Rekord hozzáadása (4.) gombra.

6. Ha hozzáadtuk, lépjünk be a SalesAutopilot rendszerbe, kattintsunk a Beállítások->Rendszer->Feladó hitelesítés beállítása menüre.
7. Kattintsunk a SPF oszlopban található Beállítom linkre.
8. Kattintsunk a Beállítottam gombra.
9. Ha mindent jól csináltunk egy zöld pipa fog megjelenni a SPF oszlopban.
10. Lépjünk vissza a cPanel Zone Editorba, majd adjuk hozzá a következő rekordokat is.
Most a DMARC rekordot fogjuk felvenni, de előbb nézzük meg nincs-e már felvéve a rekord listába. Ha a listában szerepel, akkor a meglévő rekordot (1.) kell átírjuk a SalesAutopilot által meghatározott rekordra. Ha nem szerepel a rekordok között, akkor a korábbi metódus alapján vegyük fel a SalesAutopilot álta meghatározott rekorot.
Típus: TXT
Név: _dmarc
Érték"v=DMARC1; p=none; sp=none;"
Kattintsunk a sor végén található Szerkesztés gombra.
11. Kattintsunk az érték oszlopon belül a RAW (1.) fülre és írjuk be a mezőbe a szükséges értéket „v=DMARC1; p=none; sp=none;(2.), majd kattintsunk a Save Record (3.)gombra.

12. Ezt követően állítsuk be a SalesAutopilot által meghatározott DKIM beállítást is.

Típus: TXT
Név: samail._domainkey
Érték: "v=DKIM1;p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQC4WroYcRGRpa1MsrrKuuNWG16hm6wL+hCq7TL0Dv55U6OS5sVjAA+vhuKgPv9hacVb1Gw69lUubItRQrXDeTPLa5qts3EmPjZ+CS7ZydcLSOwSUHasjeFpADB2R5LjV/Dv3LBuIywcG4r3y4BUukOwnUQVvK3434S7nz51ry1+swIDAQAB;t=s"
Kattintsunk a lista tetején található Rekord hozzáadása gombra.
13. Az első Név oszlopba írjuk be a „samail._domainkey” értéket (1.), ha innen elkattintunk utána a rendszer kiegészíti a domain nevünkkel, ez így rendben van, így kell hagyni.
Válasszuk ki a típus mező esetén a TXT értéket (2.), majd a Rekord mezőbe írjuk be a SalesAutopilot által megadott értéket (3.) és végül kattintsunk a Rekord hozzáadása (4.) gombra.
14. Ha ez megtörtént lépjünk vissza a SalesAutopilot rendszerbe és kattintsunk a további oszlopokban található linkekre, majd a beállítottam gombokra.
Ha mindent jól csináltunk három pipát fogunk látni, az oszlopokban.