SSL/TLS

< Vissza


Az SSL/TLS kezelő segítségével SSL-tanúsítványokat, tanúsítvány-aláírási kérelmeket és titkos kulcsokat generálhatunk. Ezek mind részei a webhelyünk védelmére irányuló SSL-használatnak. Az SSL lehetővé teszi a webhely oldalainak védelmét, így az adatok, például bejelentkezési adatok, hitelkártyaszámok stb. küldése nem egyszerű, hanem titkosított szövegként történik. Fontos védeni a webhely bejelentkezési, vásárlási területeit, valamint azokat a további oldalakat, ahol érzékeny adatok weben keresztüli továbbítása történhet.

 

Titkos kulcsok (KEY)

Saját titkos kulcsok generálása, megtekintése, feltöltése vagy törlése.

Az SSL megoldáson keresztül átvitt információ titkosításának feloldásához a rendszer egy titkos kulcsot használ. SSL-tanúsítvány létrehozásakor az első lépés az adott SSL-tanúsítványhoz társított titkos kulcs generálása. Minden létrehozott SSL-tanúsítványhoz titkos kulcsot kell generálnia. Ez a titkos kulcs nagyon fontos, és bizalmasan kezelendő. Minden titkos kulcsról másolatot kell őrizni biztonságos helyen; az elveszett titkos kulcsok helyreállítására nincs lehetőség.

Ezen a felületen 3 funkció érhető el.

Az első, hogy kilistázva találjuk az eddigi kulcsokat a kiszolgálón. Ezeket a lista végén egyesével szerkeszthetjük vagy törölhetjük.

Második lehetőségként új titkos kulcsot is generálhatunk,

Jó tudni!

Minden telepített tanúsítványhoz új kulcsfájlt kell generálnia. Ajánlott kulcsméret: 2 048 bit.

 

Generálás után új oldalon kapjuk meg a kódolt titkos kulcsot és a dekódolt titkos kulcsot.

Titkos kulcsot nem csak generálni tudunk, hanem feltölteni is, ha rendelkezünk már meglévő kulccsal.

Tanúsítvány-aláírási kérelmek (CSR)

SSL-tanúsítvány-aláírási kérelem generálása, megtekintése vagy törlése.

Ha egy megbízható SSL szolgáltatótól szerzünk tanúsítványt, akkor az SSL-tanúsítvány generálásához szükséges információk megadásához ki kell töltenünk a tanúsítvány-aláírási kérelem űrlapot.

Itt is a már meglévő kérelmek kilistázásával kezdődik az oldal. Szintét tudjuk szerkeszteni és törölni őket.

A tartomány számára új tanúsítvány-aláírási kérelem generálásához használjuk ezt az űrlapot. A tanúsítvány megvásárlásához az SSL hitelesítésszolgáltatónk tanúsítvány-aláírási kérelmet fog kérni tőlünk. Az hitelesítésszolgáltatónk speciális információk megadását is kérheti az alábbi űrlapon. Ellenőrizzük a hitelesítésszolgáltatónak a tanúsítvány-aláírási kérelemre Apache webkiszolgáló esetén vonatkozó követelményeit.

Generálás után megkapjuk a kódolt tanúsítvány-aláírás kérelmet, a dekódolt tanúsítvány-aláírás kérelmet, a kódolt kulcsot és a dekódolt kulcsot.

 

Tanúsítványok (CRT)

SSL-tanúsítványok generálása, megtekintése, feltöltése vagy törlése.

Használhatunk önaláírt tanúsítványt vagy egy SSL hitelesítésszolgáltató által kiadott megbízható tanúsítványt. Ha webhelyeink egyikéhez önaláírt tanúsítványt tervezünk használni, akkor azt alább generálhatjuk. Megbízható tanúsítványt használatához töltsük fel vagy adjuk meg lent a tanúsítványt, miután megkaptuk az SSL-tanúsítványt a megbízható szolgáltatónktól.

Az oldal tetején lévő listában a meglévő tanúsítványok láthatóak, szerkeszthetőek, törölhetőek és telepíthetőek.

Ha új tanúsítványt szeretnénk feltölteni, akkor az alábbi űrlapot kitöltve és a Tanúsítvány mentése gombra kattintva tehetjük meg ezt.

Új tanúsítvány generálása pedig a lap alján található űrlappal oldható meg,

 

SSL telepítése és kezelése az Ön webhelye számára (HTTPS)

SSL-webhelyek kezelése.

Ez a felület lehetővé teszi az SSL konfigurálását az tartományainkhoz.

Jó tudni!

SSL-állomások csak azokhoz a tartományokhoz hozhatók létre, amelyek jelenleg a fiókunkhoz vannak csatolva. Mielőtt SSL-tanúsítványt telepítenénk egy olyan tartományhoz, amely az alábbi listában nem szerepel, a tartományt a fiókunkhoz kell csatolnia a következők egyikeként:

 

A telepített SSL-webhelyeket az alábbi táblázatban tudjuk áttekinteni és kezelni.

Ezen a felületen az SSL-webhely telepítése is elérhető.

A tartományt a legördülő mezőből kiválasztva a rendszer felajánlja a többi mező automatikus kitöltését.

Ha minden megfelelően lett kitöltve akkor a Tanúsítvány telepítése gombbal indítható el a telepítés.