Staging oldal (tesztkörnyezet) létrehozása – alkalmazás telepítő segítségével

Staging oldal (tesztkörnyezet) létrehozása – alkalmazás telepítő segítségével

Itt vagy:
< Vissza

A staging oldal fogalmának ismertetése:

A staging oldal az „élő” oldalunk tökéletes másolata, klónja. Ugyanazokat az adatokat és fájlokat tartalmazza, de általában nem elérhető nyilvánosan, és a legtöbbször egy aldomainen (melyről bővebb információ ITT található) helyezkedik el. A staging oldalon eszközölt változtatások mindaddig nincsenek hatással az „élő” oldalunkra, amíg úgy nem döntünk. Mivel ez a másolat ugyanabban a környezetben működik, mint az „élő” oldalunk, ezért tökéletes tesztkörnyezetet biztosít a fejlesztések, frissítések, sablonok és bővítmények kipróbálására.

 

Staging oldal létrehozása:

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ezt az ITT található útmutató segítségével tudjuk megtenni.

2. A cPanel felületen kattintsunk a Szoftver -> Softaculous Apps Installer menüpontra.

 

3. Kattintsunk a WordPress -> Áttekintés gombra.

 

4. Válasszuk ki azt a WordPress telepítést, amelyikről staging oldalt szeretnénk készíteni, majd kattintsunk a Tesztkörnyezet létrehozás ikonra.

 

5. Az első legördülő menü segítségével válasszuk ki az elérési protokollt, javasolt a „https://” beállítás használata.

 

6. A második legördülő menü segítségével válasszuk ki azt a domaint vagy aldomaint, amire létre szeretnénk hozni a staging oldalt.

 

7. Adjuk meg a staging oldalhoz tartozó adatbázis nevét.

 

8. Tegyünk pipát a Disable Search Engine Visibility opciónál található jelölőnégyzetbe. Ezzel elrejthetjük a staging oldalt a keresőrobotok elől.

 

9. Ha mindent megfelelően beállítottunk, akkor kattintsunk a Tesztkörnyezet létrehozás gombra.

 

10. Ezzel végeztünk is, létrehoztunk egy új staging oldalt a megadott domain vagy aldomain nevünkre. A domain vagy aldomain nevünket beírva a böngészőbe betöltődik a WordPress alapfelülete. A WordPress adminisztrációs felületének elérési címét az Adminisztrátor URL felirat után láthatjuk, illetve a linkre kattintva egyből be is léphetünk a WordPress adminisztrációs felületére.