Alias domain beállítása

Alias domain beállítása

Itt vagy:
< Vissza

FIGYELEM! Jupiter téma használata esetén az „Aliasok” menüpont a továbbiakban nem elérhető!  Helyette a „Tartományok” menüpont alatt lehetséges alias domain hozzáadása. IDE KATTINTVA érhető el az erről szóló útmutató.

Alias domain esetén a domain hozzáadásakor az alias domain könyvtára ugyan az kell hogy legyen, mint a megjeleníteni kívánt tartalom könyvtára (pl.: domainnev.hu a domain, a könyvtára pedig a public_html, a domainnevem.hu-t szeretnénk alias ként használni a domainnev.hu-hoz, akkor az alias domainnek a könyvtára is a public_html kell hogy legyen).

 

Mi az a alias domain?
Az alias domain nevet akkor állítunk be, ha szeretnénk, hogy az pl. egyik fődomainünk tartalma egy az egyben ugyan az legyen mint egy másik domainünk tartalma.
Például a peldadomain.hu domain alatt látszik weboldalunk, erre felvesszük a peldadomain.eu alias domaint, akkor mind a két domain név alatt látszani fog a weboldalunk. Ha a böngészőbe beírjuk a peldadomain.eu-t, ebben az esetben, nem fogja átírni a peldadomain.hu-ra a böngésző. Lényegében mind a két domain név alatt meg fog jelenni ugyan az a tartalom.

Az alábbi leírásban részletesen bemutatjuk, hogyan tudjuk beállítani cPanel felületen az alias domainünket.

1. Lépjünk be a cPanel felületre, ezt az ITT található útmutató segítségével tudjuk megtenni.

2. A cPanel felületen kattintsunk az Aliasok ikonra.

 

3. Írjuk be a Tartomány mezőbe (1.) a hozzáadni kívánt alias Domain nevet, majd kattintsunk a Tartomány hozzáadása (2.) gombra.

4. Ha sikerült a hozzáadás az alábbi visszajelzést fogjuk látni.

5. A listában meg fog jelenni a beállítás, ezzel készen is vagyunk.