Domain beállítása UNAS rendszerhez

Domain beállítása UNAS rendszerhez

Itt vagy:
< Vissza

Az alábbi útmutató segít, hogy a Sybell-nél vásárolt Domain nevünket, hogyan tudjuk beállítani UNAS webáruházunkhoz.

1. Lépjünk be az UNAS webáruházunk admin felületére, ahol a Támogatás menüpont alatt lévő Domain az áruházhoz opciót kell kiválasztani.

 

2. Itt a Domain csatolás beállításához lehetőséget válasszuk ki.

 

3. A Domain típusánál a „Máshol regisztráltam a domaint, nem szeretném áthozni ide, hanem vállalom, hogy a jelenlegi domain üzemeltetőnél elvégzem a szükséges beállításokat.” (1.) kell kiválasztani. A Csatolandó domain (2.) mezőbe írjuk be az összekapcsolni kívánt domain nevünket, majd kattintsunk a Szükséges beállítások lekérdezése (3.) gombra.

 

4. Ezután a rendszer kiírja a módosításhoz szükséges DNS rekordokat, ezeket a rekordokat kell beállítanunk. Ezek a beállítások webáruházanként változhatnak, ezért lehet, hogy más adatokat látsz ezen a felületen, ezt az UNAS rendszere határozza meg. Mindenképpen azokkal az adatokkal végezd el a beállítást, amit az UNAS neked kiír ezen az ablakon!

 

 

A folytatáshoz válassz az alábbi lehetőségek közül:

5. Lépj be a cPanel rendszerbe, erről bővebb információt IDE KATTINTVA találsz! A belépést követően kattints a Zone Editor ikonra.

 

6. Válasszuk ki azt a domain nevet, amit a UNAS-ra szeretnénk irányítani, majd a sor jobb oldalán található Kezelés gombra kattintsunk.

 

7. Keressük meg a Domainhez kapcsolódó A rekordot (1.) és a CNAME típusú www rekordot (2.). Kattintsunk a sorok jobb oldalán található Szerkesztés gombra (3.) a szerkesztéshez.

 

8. Először írjuk át az A rekord értékét az UNAS által megadott IP címre (1.), majd kattintsunk a Save Record gombra (2.).

 

9. Ezt követően, írjuk át a CNAME típusú www rekordot is a tesztaruhaz2.unas.hu címre (1.). Értelem szerűen a „tesztaruhaz2” helyett az UNAS áruházad címét írd be. Ha kész, kattints a Save Record gombra (2.).

 

5. Lépjünk be az ügyfélkapu felületünkre, erről bővebben az Ügyfélkapu belépés útmutatóban olvashatunk IDE KATTINTVA.

6. Belépést követően lépjünk be az ügyfélkapun található DNS kezelőbe erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatunk.

7. A DNS kezelő oldalon kattintsunk a beállítani kívánt Domain nevünk melletti  ikonra.

 

8. Keressük meg az A típusú rekordot és a CNAME típusú www rekordot.

9. Írjuk át az A típusú rekordot (1.) a UNAS által megadott IP címre (2.) (esetenként lehet más az IP cím, ezt mindig a UNAS által megadottak alapján állítsd be) illetve, a CNAME típusú www rekordunkat (3.) a UNAS áruházunk mostani domain nevére, pl. “tesztaruhaz2.unas.hu“(4.).

 

10. Ha kész kattintsunk az oldal alján található Módosítások mentése gombra.

 Ez után lépjünk vissza az UNAS admin felületére és ott az alábbi ablakon kattintsunk az OK gombra.

 

Ha az alábbi üzenetet látjuk, akkor sikeresen elvégeztük a DNS beállításokat. Ahogy a tájékoztató üzenet is írja, a beállítás teljes átfutási ideje 1-2 napot is igénybe vehet, ezért legyünk türelemmel, míg minden beállítás lefrissül.